La vaca Margarita, traslladada de nit al Priorat per evitar que siga sacrificada

Agricultura advertix que endur-se l'animal, que estava immobilitzat, «sense permís, encara complica més la resolució del conflicte»

El trasllat de la vaca Margarita.
El trasllat de la vaca Margarita. | TV3
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:04h
Els animalistes han traslladat esta passada nit la vaca Margarita des de Tortosa cap a un refugi d'animals situat a la comarca del Priorat, on la tenen retinguda i es neguen a lliurar-la. Davant esta situació, la Generalitat ha advertit que "moure un animal immobilitzat sense permís és molt greu", i afegix que este és el cas, perquè Margarita estava immobilitzada "per prevenir la salut d'altres animals i de les persones", segons declaracions de responsables de la Generalitat a TV3. Així, el trasllat a un santuari d'animals "sense autorització, encara complica més la resolució del conflicte", han etzibat.

Segons assegura el departament d'Agricultura, el propietari de l'animal va ser informat de la sanció que li aplicarien i de què, segons la normativa europea, cal sacrificar la vaca si no es pot acreditar la traçabilitat i la identificació de l'animal. El departament també sosté que l'amo de la vaca encara no ha acreditat l'estat sanitari de l'animal, així com tampoc la identificació i la procedència.

Les mateixes fonts han explicat que des de l'Administració s'està treballant per solucionar esta situació, que l'únic objectiu que tenen és "evitar que estos animals comporten un risc sanitari pel fet que puguen propagar malalties o entrar a la cadena alimentària sense les garanties necessàries". Ara bé, asseguren que de moment la vida de Margarita no corre perill.

Paral·lelament, este dimecres al matí l'Hogar ProVegan ha lliurat a la seu del Departament d'Agricultura 160.000 signatures que s'han recollit a través de la plataforma Change.org amb l'objectiu d'aconseguir l'indult de Margarita. A més, també hi ha convocada una concentració per esta tarda a les 19 hores davant del Palau de la Generalitat "per fer-se sentir davant Carles Puigdemont", manifesten els organitzadors de la mobilització.