Dos reportatges sobre el monument franquista de Tortosa guanyen el III Premi Terres de l'Ebre de Periodisme

Els periodistes Sònia Castellò, de Ràdio Ebre – Cadena Ser i Gustau Moreno, de Canal 21 comparteixen, ex aequo, el guardó

Els premiats, Sònia Castelló i Gustau Moreno, amb el finalista, Francesc Millan, i els dos guanyadors de l'any passat, Leonor Bertomeu i Òscar Messeguer.
Els premiats, Sònia Castelló i Gustau Moreno, amb el finalista, Francesc Millan, i els dos guanyadors de l'any passat, Leonor Bertomeu i Òscar Messeguer. | Juan Revillas
Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:53h
Sònia Castellò, de Ràdio Ebre – Cadena Ser i Gustau Moreno, de Canal 21, comparteixen, ex aequo, el III Premi Terres de L'Ebre de Periodisme que atorga la demarcació del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre per distingir els autors de treballs periodístics que tracten temàtiques pròpies de les Terres de l'Ebre. El tercer finalista, Francesc Millan Ariño, va rebre una menció especial pel reportatge sobre l'Illa dels Bous de Vinallop.

Els dos reportatges guanyadors es van realitzar l’any passat arran de la consulta que va promoure l'Ajuntament de Tortosa sobre el futur del monument franquista que encara perviu ubicat al bell mig del riu Ebre. Sònia Castellò i Gustau Moreno van explicar  les motivacions i el procés que els va portar a realitzar el seus reportatges.

Les tres peces de ràdió de Sònia Sònia Castelló van ser emeses el dies 17, 23 i 25 de maig, centrades “al voltant de la construcció del monument de la Batalla de l'Ebre de Tortosa, en el marc de les celebracions dels 25 años de paz del règim franquista”. Segons la periodista, va ser un exercici de curiositat personal que la va empènyer a compatibilitzar, en menys d’un mes, la seua tasca diària amb aquesta investigació.

El reportatge televisiu de Gustau Moreno, “Memòria del Monument”, emès el 21 de maig, responia, segons va explicar el seu autor, a la ignorància que hi havia a la ciutat respecte de què es tractava d’un momument franquista, i ell  va voler donar una visió plural del mosaic d'opinions existents. 

Francesc Millan Ariño,  tercer finalista d'esta edició amb el seu reportatge “L’illa dels Bous, el silenci que mata”, publicat el 23 de setembre al setmanari L’ Ebre, va explicar també al públic què l'havia portat a rescatar de l'oblit la problemàtica dels bous abandonats de l'Illa de Vinallop.

El III Premi Terres de l'Ebre de Periodisme ha comptat amb la participació de disset treballs publicats o emesos en set mitjans procedents de tot Catalunya. Segons el Jurat del Premi, l'alta qualitat de molts d'estos treballs ha portat, un any més, a compartir el Premi.

L’acte de lliurament del III Premi Terres de l'Ebre de Periodismeva tenir lloc el passat divendres, a la seu de la demarcació Terres de l'Ebre, a Tortosa, i va ser presentat per la presidenta de la Junta, Sílvia Tejedor.