Alcanar descarta habilitar espais per tal que les animalistes enregistren els correbous

El consistori rebutja dispositius addicionals de seguretat als actes taurins perquè considera que ja són prou "cívics" i "segurs"

Una de les activistes d'AnimaNaturalis gravant el correbou d'Alcanar.
Una de les activistes d'AnimaNaturalis gravant el correbou d'Alcanar. | ACN / J. Marsal
Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:16h
L'Ajuntament d'Alcanar descarta habilitar o delimitar espais concrets perquè les activistes antitaurines puguen enregistrar imatges dels correbous a la població. Considera que els actes taurins, tant al carrer com a la plaça de bous, són ja prou "segurs" i "cívics" perquè no s'hi produisquen incidents per la presència de membres d'entitats animalistes que prenen imatges per fonamentar possibles denúncies contra el maltractament dels animals. Segons ha explicat la regidora de Festes, Mercè Fischer, la decisió presa en este sentit la passada temporada responia a una recomanació de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre en el context temporal de l'agressió patida per dues activistes a Mas de Barberans –i que es va saldar este dilluns amb la condemna de tres aficionats-.

"Era un moment molt calent: érem el primer poble que les rebíem a la nostra plaça i la Delegació ens va demanar un lloc per seguretat", ha explicat la regidora. Un any després dels fets del Mas de Barberans, que qualifica d'"aïllats" i "lamentables", considera que existeix un "esperit de civisme" i "tranquil·litat amb els aficionats" per poder tornar a la "normalitat" anterior amb suficient seguretat. "No posem cap dispositiu especial. Poden gravar des del lloc que vulguen. No se les aïlla. La plaça és segura i els aficionats tenen clar que han de conviure la gent que li agraden –els correbous- i la que no. No posarem cap dispositiu ni lloc concret", ha subratllat.

Segons Fischer, abans de les agressions del Mas de Barberans, les activistes ja acudien a gravar als actes taurins de festes majors sense espais assignats ni mesures de seguretat addicionals. "Farem el que havíem fet la resta d'anys", assenyala. Este passat dimarts, en motiu dels correbous de les festes de Maig que se celebren fins el cap de setmana, representants d'AnimaNaturalis van acudir a Alcanar per gravar els correbous sense que es produïssin incidents. Al matí van fer-ho des del terrat d'una casa particular des d'on van participar en un programa televisiu en directe. A la tarda, a la plaça, es van situar al cadafal habilitat l'Ajuntament, l'única estructura d'accés lliure per a les persones que vulguen presenciar els actes taurins.