Els Bombers donen per extingit l'incendi de la Fatarella

En total han cremat unes 4 ha | Moltes zones interiors de les Terres de l'Ebre acumulen una sequera anormal per l'època, segons els Bombers

El foc ha cremat quatre hectàrees de vegetació forestal.
El foc ha cremat quatre hectàrees de vegetació forestal. | Bombers de la Generalitat
Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat el 17 de maig a les 10:13h
ACTUALITZACIÓ, dimecres 17 de maig, 09.00 hores: Incendi extingit

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit este dimecres a la matinada, al voltant de tres quarts d'una, l'incendi de vegetació forestal de la Fatarella (Terra Alta). Este dimarts al vespre la superfície afectada era d'unes quatre hectàrees, tot i que els Agents Rurals encara han de fer el darrer balanç. El foc va cremar zona agrícola, pi blanc i matoll. L'incendi es va declarar a la Serra de la Fatarella, prop de la TV-7331, a l'alçada del quilòmetre 1,8. L'incendi també va causar un focus secundari que es va estabilitzar en poca estona. En les tasques d'extinció, hi van arribar a treballar cinc mitjans aeris, que es van retirar amb la caiguda del sol, i quinze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

ACTUALITZACIÓ 21.00 hores: Estabilitzat amb 4 hectàrees cremades

L’incendi que s’ha declarat esta tarda a la Fatarella està estabilitzat i ha cremat aproximadament quatre hectàrees de pi, matoll i vegetació agrícola, segons han informat els Bombers. Hi han arribat a treballar fins a cinc mitjans aeris (quatre avionetes i un helicòpter) i una quinzena de terrestres dels Bombers, junt al recolzament de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i del Cos d’Agents Rurals. A hores d’ara ja s’han retirat els mitjans aeris i progressivament ho aniran fent les dotacions terrestres.
 
Les tasques d’extinció d’este foc s’han vist condicionades pel fet d’haver, a banda d’un incendi inicial (amb afectació de bosc adult), diversos focus secundaris. Estos focus, llançats a més de 300 metres del foc original, han afectat una zona de pi regenerat. A banda de l’acumulació de combustible gruixut al terra, cal remarcar la seva sequedat, ja que moltes zones interiors de les Terres de l’Ebre acumulen una sequera anormal per l’època.
 
INFORMACIÓ 18.15 hores: Incendi forestal a La Fatarella

Els Bombers de la Generalitat estan treballant des de les 15 hores en un incendi que crema una zona forestal de La Fatarella, segons han informat fonts dels Bombers. El foc s'ha declarat a la Serra de la Fatarella, a prop de la TV-7331 a l'altura del quilòmetre 1,8. L'incendi també ha provocat un focus secundari, que a hores d'ara ja està estabilitzat. Segons han explicat les mateixes fonts, les previsions són bones, però que el principal problema són els focus secundaris.

Quinze unitats terrestres, quatre avionetes i un helicòpter treballen en les tasques d'extinció del foc, que de moment ha cremat al voltant d'una hectàrea.