Endesa farà a Flix el desembassament extraordinari de primavera a l'Ebre este dimarts

La crescuda servix per arrossegar algues i plantes aquàtiques al tram final del riu

Foto d'arxiu de l'embassament de Flix.
Foto d'arxiu de l'embassament de Flix. | Cedida
Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:14h
Este dimarts, Endesa té previst dur a terme el desembassament extraordinari de primavera a l'Ebre, al pas del riu pel terme municipal de Flix. La crescuda es fa amb finalitats ambientals, amb l'objectiu d'arrossegar els macròfits i les plantes aquàtiques que s'acumulen al tram final del riu. Les actuacions es faran des de la central hidràulica de Flix i duraran 11 hores, de les 8 hores del matí fins a les 19 de la tarda.

Per als treballs es coordinaran les centrals de Flix, Mequinensa i Riba-roja d'Ebre. D'esta manera Flix, la darrera de les centrals, pot deixar anar l'aigua suficient per les comportes de la presa, enlloc de per les turbines com és habitual, i garantir el manteniment mediambiental del meandre.

Com l'any passat, es produiran tres puntes de 1.200 metres cúbics per segon. Anteriorment es feia només una crescuda. D'esta manera s'apliquen els estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Endesa, perquè estes crescudes produïxen una major arrencada de macròfits.

Les avingudes d'aigua, acordades amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) començaran amb només 200 metres cúbics per segon i anirà creixent fins als 1.200 metres cúbics per segon a quarts de nou del matí. Les altres dos puntes seran a les 12 i a les 16 hores.