La Ràpita impartirà el curs vinent un nou cicle de grau superior d'Educació i Control Ambiental

El termini d’inscripcions estarà obert del 16 al 24 de maig

Exterior de l'Institut dels Alfacs, a la Ràpita.
Exterior de l'Institut dels Alfacs, a la Ràpita. | Cedida
Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:05h

L’Institut Els Alfacs de La Ràpita ampliarà la seua oferta educativa a partir del curs vinent, quan començarà a impartir un nou cicle formatiu de grau superior d’Educació i Control Ambiental. Es tracta d’una nova opció formativa que encaixa extraordinàriament en l’entorn del centre i que pot tenir un ampli ventall de sortides al món laboral.

El departament d’Ensenyament ha donat el vist-i-plau a la proposta traslladada per l’institut i per l’Ajuntament rapitenc, de manera que en el proper curs els estudiants podran cursar en este centre dos cicles de grau superior, que són l’ara aprovat i també el d’Agüicultura, i dos de grau mitjà, el de Gestió Administrativa en l’àmbit turístic i el de Cultius aqüícoles. El director del centre, Paco Brunet, i el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de La Ràpita, Àlex Cervera, han mostrat la seua satisfacció per l’ampliació dels estudis que s’oferiran a La Ràpita, i han destacat que ara caldrà consolidar la nova oferta.

L’entorn privilegiat de La Ràpita, al parc natural del Delta i amb el dels Ports molt proper, dins la Reserva de la Biosfera, així com les instal·lacions de l’Escola d’Aqüicultura, han estat valors que han pesat en la concessió d'este nou cicle formatiu. “No és fácil ampliar oferta però la proposta del centre era del tot adequada en el nostre entorn i a més té moltes sortides professionals, de manera que confiem que este nou cicle tindrà una bona acollida i podrem consolidar-lo dins de la nostra oferta educativa”, ha afirmat el director de l’institut, Paco Brunet.

El regidor d’Ensenyament, per la seua banda, ha destacat que esta ampliació d’estudis a l’institut era un dels primers objectius que es va marcar el govern rapitenc a l’inici del mandat, per la qual cosa la confirmació del departament d’Ensenyament, rebuda aquesta mateixa setmana, “ens satisfà perquè comporta que els estudiants del nostre municipi i també del conjunt de les Terres de l’Ebre i una àrea d’influència que s’estén també pel nord de Castelló, tinguin l’oportunitat de cursar un nou cicle amb moltes possibilitats professionals, que encaixa perfectament en l’àmbit en què ens trobem i que esperem que tingui molta acceptació”.

El proper 16 de maig s’obrirà la inscripció per cursar el cicle de grau superior d’Educació i Control Ambiental el curs vinent, que constarà de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos. El termini per inscriure’s clourà el 24 de maig, i hi ha disponibles 28 places. Superar este cicle formatiu permetrà adquirir una formació professional de qualitat per incorporar-se al mercat laboral com a educador/a ambiental, informador/a ambiental, monitor/a d’educació ambiental, guia ambiental, tècnic/a en control d’espais naturals, etc.

Per tenir-hi un accés directe cal complir alguns dels següents requisits: tenir el títol de batxillerat, haver superat el curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau superior d’acord amb l’opció cursada, tenir el títol de tècnic especialista, superior o equivalent haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental, haver superat el curs d’orientació universitària o el preuniversitari, tenir qualsevol titulació universitària o una d’equivalent o haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.  També  hi podran accedir, si hi ha places, en primer lloc les persones amb títol de tècnic del mateix itinerari del cicle al qual volen accedir,  i en segon lloc les que tenen el títol de tècnic de qualsevol família professional.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir complerts 19 anys o bé complir-los durant l’any natural en què es realitza la prova.