L'Ampolla repartirà 2.500 quilos d'ostres en la XXVII Diada de l'Ostra del Delta

També hi haurà una mostra de les diferents formes de cuinar este marisc, un concurs de cuina entre els restauradors del municipi i música en viu | Del 6 al 21 de maig, 11 restaurants de la població participaran a les Jornades Gastronòmiques de l'Ostra

Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:56h
Imatge d'arxiu de l'edició passada de la Diada de l'Ostra del Delta de l'Ampolla.
Imatge d'arxiu de l'edició passada de la Diada de l'Ostra del Delta de l'Ampolla. | Cedida
L'Ampolla celebrarà el proper diumenge, 7 de maig, la XXVII Diada de l'Ostra del Delta, un certamen que s'ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de les Terres de l'Ebre i arreu del país. L'organització calcula distribuir enguany 2.500 quilos d'ostres del Delta entre els assistents que acudisquen al port pesquer de l'Ampolla, on l'any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones, segons ha informat l'Ajuntament ampollero en un comunicat.
 
La jornada començarà a les 11 hores amb un concurs de com cuinar l'ostra del Delta, en el qual els restaurants adherits a les Jornades Gastronòmiques presentaran un plat d'ostra cuinada que serà valorat per un jurat que escollirà la proposta més saborosa. Enguany el jurat estarà format per la fundadora de l'escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada de Reus, Mariona Quadrada; la xef del restaurant barceloní Semproniana, Ada Parellada; i el tècnic en cuina per l'Escola d'Hostaleria Sant Narcís de Girona, exresponsable de pastisseria i cuina al restaurant elBulli, i actual responsable de cuina del Departament de Salut i Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey.

A les 11.45 hores tindrà lloc un Show Cooking, on es podrà veure com es cuina l'Ostra Tokyo (amb salsa ponzu i ous de salmó); l'Ostra Delta (amb miso del Delta i encurtit de cogombre); l'Ostra Ampolla (esponja amb suquet de moll); l'Ostra EUA (hamburguesa d'ostra i alga cruixent); i l'Ostra Japo (salsa d'ostra i tempura). Estes propostes també es podran degustar.

Posteriorment, a les 12 hores, serà la mostra de com cuinar l'ostra del Delta. Restauradors de la localitat adherits a les Jornades Gastronòmiques de l'Ostra oferiran una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: com niguiri d'ostra amb ceviche; crema d'ostres i marisc amb crostinis d'ostra del Delta; ostra al natural amb espaguetis d'algues i caviar de llimona; i ostra del Delta amb vinagreta de cítrics, entre d'altres. A més, a partir d'esta hora s'iniciarà la degustació dels 2.500 quilos d'ostres del Delta, acompanyades de cava i actuacions de música en viu.

XXVII Jornades Gastronòmiques de l'Ostra de l'Ampolla

La Diada de l'Ostra és l'acte d'inici de les XXVII Jornades Gastronòmiques de l'Ostra de l'Ampolla, que tindran lloc entre el 6 i el 21 de maig. Els restaurants participants a l'edició d'enguany són: Botavara; Can Piñana; Casa David; Casa Llambrich- Juani; Club Nàutic- Casa Montero; Del Mar-Flamingo; El Pescador; La Barraca; La Roca Plana; Perales, i Sol.
 
Continuant amb la línia del passat any, es pot gaudir de la cuina de l'ostra a l'Ampolla al llarg de tot l'any, com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que pot oferir este producte on, a més d'ostra del Delta crua amb un xic de llimona, es poden assaborir plats com ostra del Delta amb crema d'escamarlà; tempura d'ostra amb verduretes; ostra del Delta potxada al cava; ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d'altres.  
 
Este projecte va sorgir a partir de l'elaboració d'un discurs per part de la Fundació Alícia, que es va concretar amb sessions de treball per tal de desenvolupar, tots junts, accions concretes de promoció de l'ostra del Delta i la seua cuina.