Ercros analitza quatre possibles punts d’abocament de residus en terrenys seus a Flix

Vista general del recinte industrial d'Ercros a Flix.
Vista general del recinte industrial d'Ercros a Flix. | S.Berbís
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 21:08h
Ercros ha iniciat els treballs d'investigació de quatre terrenys de la seua propietat on l'informe geofísic fet per la Universitat de Granada, per encàrrec de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha detectat possible contaminació del sòl, segons ha anunciat la companyia en una nota de premsa. Estos treballs, que van començar el 19 d’abril,  van ser aturats el divendres 21, a l’espera que la subcomissió de sòls donés el vistiplau al pla d’investigació.

L’informe es va encarregar després que l'Ajuntament de Flix identifiqués cinc punts ubicats en terrenys propietat d'Ercros, on tenia indicis de que s'havien depositat residus històrics procedents de l'activitat de la fàbrica.

En un primer moment, Ercros, sota la supervisió de l'ARC, va constatar que en un d'estos cinc punts (un antic refugi de la guerra) no hi havia cap residu, i tampoc hi havia indicis que n’hi hagués hagut mai.

Per tal de poder determinar, o descartar, la presència de residus en els quatre punts restants, Ercros ha començat a executar els treballs d'investigació d'acord amb el pla.

Amb aquesta finalitat, l’empresa ha contractat, entre altres, les empreses especialitzades en remediació de sòls Suez Environnement-Sita i Ferrovial i els mitjans adequats, tals com màquines retroexcavadores i equipaments de sondejos.
A mesura que Ercros va obtenint resultats, com a conseqüència dels treballs efectuats, els va presentant a l'ARC, perquè determine, si és el cas, les actuacions que correspon dur a terme en cada moment.

Segons l’empresa Ercros, paral·lelament, "la comissió d’informació i seguiment tècnic ha estat degudament informada del conjunt d’actuacions executades per tal de facilitar la tasca d’assessorament del projecte d’investigació i sanejament de sòls”.