​Aturat el reactor de la Central d'Ascó I per una fuita d'aigua

El succés s'ha classificat en el nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

Pla general de la central nuclear d'Ascó. Foto d'arxiu.
Pla general de la central nuclear d'Ascó. Foto d'arxiu. | ACN
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:01h
El titular de la central nuclear d'Ascó I (Tarragona) ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), seguint el procediment reglamentari, la parada no programada que s'ha realitzat esta matinada del reactor.

Durant la passada nit es va detectar un augment no identificat del cabal de fuga d'aigua en el sistema refrigerant del reactor, i al no poder descartar que es tractés d'una fugida de la barrera de pressió del sistema refrigerant del reactor, es va decidir realitzar preventivament 1 parada d'aquesta unitat, d'acord amb el que estableix les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF). La desconnexió de la xarxa es va produir en la matinada del dia 27 i la parada del reactor a les 5:00 d'aquest mateix dia.

Després de la investigació pertinent s'ha identificat l'origen de la fuita en una vàlvula que permet el drenatge de la caixa d'aigua del generador de vapor A. D'esta manera s'ha descartat la fuga a la barrera de pressió. Els serveis de manteniment mecànic de la central estan treballant en la reparació.

El CSN, segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seua pàgina web de la recepció de notificació d'aquest succés.

El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni al medi ambient, es classifica com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).