El Síndic de Greuges reclama l'ATM de les Terres de l'Ebre i el servei d'Euromed cap a València

Trens Dignes reivindica una organisme de mobilitat territorial amb "capacitat executiva i de finançament"

Rafel Ribó durant la comissió parlamentària de l'informe sobre el dret de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya.
Rafel Ribó durant la comissió parlamentària de l'informe sobre el dret de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya. | Cedida
ACN
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:37h
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reclamat al Parlament la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) per a les Terres de l'Ebre i la posada en marxa del servei integral de l'Euromed per poder viatjar, des de l'estació de l'Aldea cap al País Valencià.

La petició es va fer en la presentació en comissió parlamentària de l'informe sobre el dret de les persones en els serveis ferroviaris a Catalunya i l'informe sobre autopistes este dilluns.

Per altra banda, la plataforma Trens Dignes ha mostrat la seua desconfiança sobre la Taula de Mobilitat de l'Ebre, que el Govern ha anunciat que es crearà aviat, i lamenta que només siga "una distracció" al fet que no s'ha creat l'ATM ebrenca tot i que fa 14 anys que ho estableix la Llei de Mobilitat. "No acceptarem gat per llebre i cal que l'organisme tinga capacitat executiva i de finançament, tal com marca la llei", ha reclamat la plataforma.