En marxa la quarta edició del concurs del festival d'intervencions efímeres A Cel Obert

Va dirigit a creadors de diferents àmbits de l'art i del disseny | Les obres presentades hauran d'invitar als visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions

Foto d'arxiu d'una de les propostes presentades en una edició passada del Festival.
Foto d'arxiu d'una de les propostes presentades en una edició passada del Festival. | Cedida
Redacció
30 de març del 2017
Actualitzat a les 17:05h
Els patis del Convent de Sant Joan de Jerusalem, del Palau Montagut, del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, de Sant Jordi i Sant Domènec i de Sant Jaume i Sant Maties seran objecte de diferents accions artístiques en el marc del quart festival d'intervencions efímeres A Cel Obert, que l'Ajuntament de Tortosa organitza amb l'objectiu de convertir la ciutat en escenari de creació, reivindicar el seu patrimoni arquitectònic i apropar i difondre l'art efímer a tots els públics. El consistori tortosí ha informat en un comunicat que altres espais també allotjaran diverses instal·lacions d'artistes invitats.

El concurs va dirigit a creadors —persones físiques o col·lectius— de diferents àmbits de l'art i del disseny, que amb les seues propostes d'instal·lacions efímeres busquen establir un diàleg entre l'arquitectura més clàssica i les obres d'art més contemporànies. Estes obres invitaran als visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions.

El jurat d'esta edició estarà format per la Laura Sangrà, presentadora del programa de televisió Tria 33; Núria Gil, doctora en Història de l'art i professora de la URV; Maria Bernad, dissenyadora; Pau de Solà-Morales Serra, arquitecte per l'ETSAB, doctor en Disseny per la Universitat de Harvard i professor d'estètica i de dibuix a l'Escola d'Arquitectura de Reus de la URV.

Se seleccionaran cinc projectes com a guanyadors, els quals rebran una dotació de 1.000 euros per poder executar la seua obra. A cada edició d'A Cel Obert s'establix un tema vehicular amb l'objectiu d'establir una coherència i vinculació entre totes les instal·lacions, les quals s'adequaran a esta temàtica sigue d'una manera literal o metafòrica. Per l'edició 2017 el tema proposat és: Perspectiva.

Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web del Festival i el termini per presentar-s'hi finalitza el dia 28 de maig de 2017. El festival compta, des de la primera edició, amb el suport de l'Antena Cultural Tortosa de la Universitat Rovira i Virgili (URV).