Lluís Soler, protagonista de l’últim lapsus de Rajoy

L’alcalde de Deltebre i responsable de Comunicació i Dades de l’executiva del PDeCAT, Lluís Soler, va assistir este diumenge, com a invitat, a la clausura XIV congrés del PP català

Rajoy i Lluís Soler es van saludar en finalitzar el congrés.
Rajoy i Lluís Soler es van saludar en finalitzar el congrés. | 324.cat
Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a les 11:18h
L’alcalde de Deltebre i responsable de comunicació i dades de l’executiva del PDeCAT, Lluís Soler, va assistir este diumenge com a invitat, juntament amb representats de C’s i el PSC, a l’acte de clausura XIV congrés del PP català, que tenia, en el discurs de Mariano Rajoy, el principal punt d’interès mediàtic.

Rajoy va dedicar els primers minuts dels seu discurs a agrair la presència dels membres dels altres partits, però quan va arribar a Lluís Soler es va fer un embolic. “Tenim un alcalde que... bé, no sé quin és el seu municipi perdó... bé, és igual”, afirmava mentre Soler, des del seu seient li deia que venia en representació del PDeCAT. “Ahhh, bé, representant del PDeCAT”, afegia Rajoy.

La presència de Soler, però, no ha passat desapercebuda entre sectors de l’independentisme ebrenc, sobretot de la militància d’ERC, que ha criticat obertament a les xarxes socials l’assistència de l’alcalde de Deltebre al congrés dels populars en l’actual context polític.

En un breu escrit al seu perfil de Facebook , Soler, per la seua banda, ha defensat la seua assistència a la clausura del congrés del PPC: “Els independentistes del Partit Demòcrata Europeu Català no defallim per res ni per ningú ja que la nostra causa és justa i rigorosament democràtica. Per aquest motiu, i tal i com s'acostuma a fer entre els partits, davant la invitació a la cloenda del congrés del PPC, hi he assistit com a representant de la direcció del Partit Demòcrata”. Segons Soler, “respectar el rol dels partits també és respectar la pluralitat de les idees legítimes, sense judicialitzar-les, i defensar-les, amb convicció, allí on calgui i sense amagar-se de res”.

L’alcalde de Deltebre també s’ha referit al ‘lapsus’ del president del Govern espanyol: “El fet que el president Rajoy hagi preferit dirigir-se com a alcalde (descuidant-se el nom d'un #Deltebre víctima de la inacció pública en un #Delta ja massa fràgil) i no com a membre de la direcció del Partit Demòcrata, no deixa de ser una evidència que les nostres sigles polítiques, les del PDeCAT, són les que avui clarament molesten a banda i banda, ja que lideren i possibiliten la consecució del nou #EstatCAT! Després del discurs d'avui, +independència que ahir!”, sentenciava.