Benissanet serveix 1.500 clotxes en la tradicional festa de la Ribera d'Ebre

Amb l'esdeveniment es dóna el tret de sortida a les jornades gastronòmiques del plat típic de la comarca

A mig matí ja es van esgotar els tiquets per degustar la clotxa.
A mig matí ja es van esgotar els tiquets per degustar la clotxa. | Cedida
Redacció
13 de març del 2017
Actualitzat a les 10:30h
Benissanet ha acollit este diumenge la catorzena edició de la festa de la Clotxa, un esdeveniment organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre que cada any se celebra en un poble diferent. En total, s'han servit 1.500 clotxes. Amb la festa es dóna el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la comarca, que s'allargaran fins al 17 d'abril.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha destacat el "marc immillorable" en què s'ha dut a terme la festa, "amb la floració de fons, que torna la Ribera en un món de color rosa, l'olor de fum i la companyia de familiars i amics". Per la seua banda, l'alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, ha lloat la tasca de tot el poble, i especialment de la vuitantena de voluntaris, a l'hora d'organitzar-la, "una demostració que tots junts, podem". 

"Les Terres de l'Ebre tenen una gran diversitat geogràfica, amb muntanya, riu, mar..., la qual cosa es tradueix en una gran diversitat gastronòmica", explicava en el seu discurs el pregoner d'enguany, el pastisser Marc Balaguer, director de l'Escribà Academy i també responsable d'R+D de la Pastisseria Escribà. Coneixedor del territori, ja que és nascut a Ulldecona, Balaguer manifestava que tots els ebrencs "tenim el deure de preservar i divulgar les elaboracions de la nostra terra, com és el cas de la clotxa".

La clotxa és el plat típic de la gastronomia de la Ribera i amb la festa es crida a tots els veïns del territori i també atreu a visitants del Camp de Tarragona o Barcelona. Abans de començar a servir les clotxes, a mig matí, s'han acabat els tiquets, que per primera vegada també s'han pogut comprar online durant els dies previs a la festa.