Alcanar impulsa la quarta edició del Programa de Competitivitat Empresarial

Està estructurat en tres grans eixos: el suport a la citricultura, els cursos per a l'obtenció de carnets professionals i les càpsules de màrqueting

Presentació del programa de competitivitat empresarial.
Presentació del programa de competitivitat empresarial. | Cedida
Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:13h
L’Ajuntament d’Alcanar ha presentat la IV edició del Programa de Competitivitat Empresarial, impulsat per l'Àrea de Desenvolupament Local, amb l'objectiu de contribuir a la millora de la competitivitat del teixit productiu del municipi.  

El Programa de Competitivitat Empresarial 2017 posa a disposició d'empreses, autònoms i emprenedors una oferta formativa de qualitat, ajustada a les demandes reals, assequible econòmicament i sense la necessitat de desplaçar-se. El pla està estructurat en tres grans eixos, el suport a la citricultura,  els cursos per a l'obtenció de carnets professionals, i les càpsules de màrqueting enfocades a la petita empresa i el comerç per gestionar un negoci de manera planificada i orientada al client.

El projecte és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i el teixit empresarial d’Alcanar, que mitjançant diferents taules de treball ha posat de manifest les seues necessitats formatives. Així mateix, també compta amb la implicació i el suport de docents que han contribuït en el disseny de la vintena d'accions que inclou la programació.

Segons el regidor canareu d’Empresa, Ocupació i Comerç, Jordi Monfort, "este és un projecte ambiciós, únic al territori i pel qual l’Ajuntament ha aposat de manera decidida, ja que entenem que la formació continuada i l'adquisició de nous coneixements, metodologies i sistemes de treball resulta més necessari que mai a l'hora de mantenir-se al mercat i competir."
 
Suport a la citricultura

La principal novetat del programa d'enguany són el conjunt d'accions dirigides a millorar la competitivitat del sector citrícola, fruit de la col·laboració amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l'Escola Agrària d'Amposta. D’entre estes accions s’inclouen seminaris tècnics sobre les bases per la gestió integrada de plagues als cítrics i el control biològic; jornades tècniques sobre gestió de maquinària agrícola i reconeixement d'espècies plaga i fauna auxiliar al camp o missions tècniques per conèixer centres de recerca.

“La nostra diagnosi és que tenim un bon teixit productiu i sectors amb lideratge i capacitat d'innovació important, com és el món de la citricultura, malgrat que ha estat tocat per la crisi, per això es pretén diversificar estes potencialitats i donar instruments per a crear ocupació”, ha emfatitzat l’alcalde del municipi, Alfons Montserrat.

El Programa de Competitivitat Empresarial també pretén millorar l'ocupabilitat i té en compte els col·lectius més vulnerables, per este motiu, ofereix bonificacions als preus per a les persones aturades i inclou una taller sobre la recerca de feina. 

En les darreres edicions del pla,  s'ha donat formació a més de 300 persones i s'ha possibilitat que més de 50 persones obtinguen el carnet de manipuladors de productes fitosanitaris de nivell qualificat o 30 més el de manipuladors d'aliments.