Intervenen més de 281.000 euros en divises, ocults en un vehicle, al Baix Ebre

La intervenció es va produir a l'àrea de servei Baix Ebre de l'autopista AP-7 | L'actuació va tenir lloc en el marc dels dispositius que s'establixen a les principals vies de comunicació de Tarragona

Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:24h
Els diners intervinguts en un vehicle al Baix Ebre.
Els diners intervinguts en un vehicle al Baix Ebre. | Guàrdia Civil
Agents de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de La Ràpita han intervingut 281.887 euros ocults a l'interior d'un vehicle, sense que el seu conductor pogués acreditar una procedència legal dels diners.

La intervenció es va produir en el marc dels dispositius que s'establixen a les principals vies de comunicació de Tarragona, relacionats amb el contraban i els impostos especials, la tarda del 17 de febrer, a l'àrea de servei Baix Ebre de l'autopista AP-7. Allà es va interceptar un vehicle que havia aixecat les sospites dels agents per realitzar maniobres brusques i dubitatives.

A l'interior del vehicle es va trobar una maleta de mà, una caixa tancada i segellada amb diversos paquets embolicats en paper blanc i film transparent que contenien al seu interior una gran quantitat de bitllets d'euro de diferent valor facial. A sota dels seients davanters es va localitzar una bossa que contenia cinc paquets en bitllets de 50 euros.

Al localitzar un total de 281.887 euros i no poder aportar la procedència legal dels diners ni disposar de la corresponent declaració de moviments de mitjans de pagament, es va procedir a la intervenció dels diners, els quals van quedar ingressats en un compte a disposició de la Comissió per a la Prevenció del Blanqueig de Capitals del Banc d'Espanya, i es va denunciar al conductor per infringir la Llei 19/1993 sobre mesures de prevenció del blanqueig de capitals. Al denunciat se li van lliurar 1.000 euros en concepte de supervivència establert per esta mateixa Llei.