El II Concurs de Fotografia Anton Moreu busca les millors imatges de la Ribera d'Ebre

El període de participació està obert fins al 31 de març | Els participants poden presentar un màxim de tres obres

Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:14h
Cartell del II Concurs de Fotografia Anton Moreu.
Cartell del II Concurs de Fotografia Anton Moreu. | Cedida
L'Associació Cultural La Foig de Garcia organitza el II Concurs de Fotografia Anton Moreu, al qual es poden presentar imatges que tinguen com a tema principal la Ribera d'Ebre, ja siguen els seus paisatges, els seus pobles o la seua gent, entre d'altre.

Es tracta d'una convocatòria oberta a tothom que vol reivindicar la figura i obra del fotògraf garcià Anton Moreu, autor del recull d'imatges de bona part de la història del segle XX d'este municipi de la Ribera d'Ebre. La iniciativa rep el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Garcia, segons ha informat l'ens comarcal en un comunicat.

Els participants poden presentar un màxim de tres obres, que no hajan estat premiades ni publicades prèviament, ja siguen en blanc i negre o en color. Les fotografies s'han de fer arribar en format 20×30 centímetres o DIN-A4 a l'Ajuntament de Garcia, que s'encarregarà de rebre-les fins al 31 de març.

Els premis
El veredicte es farà públic el 29 d'abril, durant la inauguració d'una exposició amb totes les obres presentades a concurs a la Sala del Maig de Garcia. L'acte, que tindrà lloc a les 7 de la tarda, també servirà per lliurar els premis. El primer guardó estarà dotat amb 300 euros; el segon, amb 200 euros; i el tercer, amb 100 euros. Els guanyadors de la primera edició, l'any 2016, van ser Marta Escolà, de Móra d'Ebre; Pere Romo, de Garcia; i Xavier Espinós, de Móra d'Ebre.

El jurat del premi està format per dos fotògrafs professionals i un membre de l'Associació Cultural La Foig. Esta entitat obtindrà la propietat de les obres guanyadores del concurs, reservant-se el dret de reproduir-les indicant-ne sempre l'autoria. Els guanyadors n'hauran de cedir l'arxiu digital original.