El conseller de Salut col·loca la primera pedra del futur CAP d'Amposta

Salut anuncia la integració de tots els hospitals públics de les Terres de l'Ebre en una xarxa assistencial territorial

Este ha estat el primer acte de col·locació d'una primera pedra de Comín com a conseller.
Este ha estat el primer acte de col·locació d'una primera pedra de Comín com a conseller. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes / Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:15h
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha participat este matí de la col·locació de la primera pedra del nou centre d’atenció primària (CAP) que s’ha de construir a Amposta, una obra llargament demandada a la capital del Montsià i que estava aturada des del 2010. El nou CAP entrarà en funcionament d’aquí dos anys i s’ubicarà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Amposta a la Generalitat. Esta ha estat segons el conseller una primera pedra “simbòlica” perquè suposa “el retorn de les inversions”, per part del Departament de Salut, al territori. De fet, este ha estat el primer cop que Comín col·loca una primera pedra.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, també ha qualificat l’inici de les obres de “molt bona notícia”. “Encara tenim el cartell de 2010 quan s’havien d’iniciar”, ha explicat. De fet, la construcció d’este Centre “havia anat passant per diferents fases de model constructiu, com un consorci d’inversions públiques, que al final tampoc no va tirar endavant” i, finalment, ha estat per la via ordinària amb la cessió de terrenys per part de l’Ajuntament al departament de Salut  s’ha tirat endavant amb un pressupost d'uns 4 MEUR.

El conseller de Salut també ha subratllat que el nou centre de salut d’Amposta permetrà donar un “salt de qualitat” assistencial i servirà com a símbol del nou model d’atenció primària que està desenvolupant el Departament centrat en una visió comunitària. “Hem de fer un sistema comunitari per integrar la primària amb el teixit social i que es faci més prevenció i promoció de la salut”, ha apuntat.

Comín també ha aprofitat la seua visita a Amposta per anunciar que el Departament treballa en la implantació d’una nova xarxa hospitalària que englobarà tots els hospitals públics de les Terres de l’Ebre. “Al camp de Tarragona ja s’ha presentat i ara treballem en aquesta xarxa d’hospitals públics de les Terres de l’Ebre en què tots els hospitals del territori són peces claus”. Es tracta, segons el conseller, “de fer junts un projecte assistencial més potent, d’augmentar la qualitat assistencial, compartir projectes assistencials i augmentar la seva capacitat d'atenció i cura”.

Així mateix, Comín també ha avançat que en els propers mesos el Departament de Salut presentarà inversions al territori, entre les quals es troba també el reivindicat Pla de Mobilitat per a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El nou CAP d’Amposta comptarà amb una superfície construïda superior als 2.000 metres quadrats, després d’invertir-hi uns 3,45 milions d’eurosi estarà enllestit en 14 mesos. El futur edifici constarà de tres plantes i, entre d’altres serveis, disposarà d’àrea d’urgències i extraccions, medicina de família, pediatria, àrea de la dona i odontologia. Salut, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), prioritza aquest nou CAP en entendre que l’actual, construït fa més de 30 anys, no té prou espai per atendre les aproximadament 10.000 persones assignades a aquesta Àrea Bàsica de Salut.
 

Signatura de l'acta simbòlica de col·lació de la primera pedra. Foto: Sofia Cabanes