Fiscalia demana 2 anys de presó per als agressors de dues animalistes a Mas de Barberans

El Ministeri Fiscal considera que els 3 acusats haurien comès diversos delictes de coaccions, danys i lesions, amb l'agreujant de discriminació | L'acusació de les víctimes demana 3 anys i 4 mesos de presó

Imatges de l'agressió.
Imatges de l'agressió. | Ar
Sofia Cabanes
02 de febrer del 2017
Actualitzat el 03 de febrer a les 11:26h
Fiscalia demana 2 anys de presó per als tres aficionats taurins que el passat 29 d’abril van agredir dues animalistes de l’organització AnimaNaturalis, la seua presidenta, Aïda Gascón i una membre de l'entitat, Yasmina Moreno, que enregistraven els bous de Mas de Barberans.

Fiscalia considera que els 3 acusats haurien comès diversos delictes de coaccions, danys i lesions, amb l'agreujant de discriminació referent a la ideología de les víctimes, i demana també una imposició de multes que ascendeix als 18.000 euros pels delictes de danys, una indemnització pel material videogràfic trencat i sostret per una quantiat de 1.019 euros i multes de 210€ per les lesions patides de les denunciants.
 
En concret, el Ministeri Fiscal imputa a J.N.M un delicte de coaccions, i delictes lleus de lesions i danys. Per la qual cosa demana una pena de presó de 2 anys, inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 720 euros.
 
Contra A.N.R, fill del primer, imputa un delicte de coaccions, dos delictes lleus de lesions i un delicte de danys.També demana 2 anys de presó i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de de 8.640 euros.

Per últim, imputa a J.C.V, companya sentimental del J.N.M en el moment dels fets, un delicte de coaccions, un delicte lleu de lesions i un delicte de danys, pels quals demana 2 anys de presó, inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 8.640 euros.

En concepte de responsabilitat civil, d'altra banda, el Ministeri Fiscal demana que J.N.M indemnitze amb 425 euros a Aïda Gascón pels danys a la càmera i la pèrdua d’unes ulleres i, conjunta i solidàriament amb A.N.R, una multa de 210 euros per lesions. A la dona, J.C.V. per la seua banda, demana que indemnitze conjunta i solidàriament amb A.N.R a l’altra activista, Yasmina Moreno, amb 210 per un delicte de lesions i 595 euros a Aïda Gascón pels danys al material de gravació.

AnimaNaturalis demana 3 anys i 4 mesos de presó

Per la seua banda, l'acusació particular de les denunciants, Aïda Gascón i Yasmina Moreno, demana una pena de tres anys i quatre mesos per a cadascun dels tres acusats. A més 60.300 euros de multa pels delictes de lesions, coaccions i danys i, per últim, 14.420 euros en indemnitzacions per responsabilitat civil.

Els fets van ocórrer el 29 d’abril de 2016, quan les dues membres de l'entitat animalista van acudir amb càmeres de vídeo a la plaça de Mas de Barberans, per gravar els bous i vigilar que es complís la llei de protecció dels animals i interposar, en cas d’infracció, les corresponents denuncies.

Les dues membres de l'entitat van ser increpades i colpejades pels tres acusats, que a més, els van sostreure i trencar les càmeres.  L’agressió va ser filmada amb vídeo per membres de la mateixa organització que es trobaven en un altre punt de la plaça. Les imatges van tindre un ampli ressò mediàtic, fins i tot internacional, i van comportar la detenció de quatre aficionats taurins de Sant Carles de la Ràpita, tots membres d’una mateixa família, per coaccions, danys i lesions. Un dels va sortir en llibertat sense càrrecs, mentre que els altres 3 seran jutjats.

Correspon ara l'obertura del judici i les defenses presentaran els seus escrits. Només quedarà posar data del judici que se celebrarà al Jutjat Penal de Tortosa.