El consell del Baix Ebre convertirà l'antic traçat del Carrilet en Via Verda

Es tracta d'un primer tram de 7,3 quilòmetres de longitud, situat entre els termes municipals de Tortosa i l'Aldea

Imatge del ple comarcal de divendres passat.
Imatge del ple comarcal de divendres passat. | Cedida
Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:11h
El Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar en la darrera sessió plenària celebrada divendres passat la signatura d'un contracte amb l'organisme públic Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) per a l'arrendament dels terrenys de l'antic traçat del Carrilet de Tortosa a La Cava, que l’ens comarcal vol habilitar com a Via Verda per a ús cicloturístic.

El tram que es llogarà, d’una longitud de 7,327 quilòmetres, és el comprès entre la rotonda de la C-42, a l'altura de l'antiga bòbila d'Anguera, a Tortosa, i el pont de l'autopista A-7, ja al terme municipal de l'Aldea, i afecta una superfície de 55.060 metres quadrats. La vigència de l'arrendament és de 20 anys i es podrà renovar per 10 anys més.  Amb este arrendament, la institució comarcal estarà ja en condicions d'executar el projecte de recuperació d'esta primera part de l'antic recorregut del Carrilet i enllaçar-la, a través de la Via Cicloturística (el tram comprès entre l'antiga bòbila d'Anguera i el Pont Roig), amb la Via Verda del Baix Ebre.

En el primer ple de l'any, la Corporació comarcal també va aprovar el tercer Pla de Polítiques de Dones, que posa especial èmfasi en aconseguir, a través d'accions concretes, l'equitat de gènere per acabar amb la desigualtat i discriminació per raó de sexe al Baix Ebre. A través de propostes específiques sobre participació i presència de les dones, organització dels temps i conciliació, atenció integral davant les necessitats de les dones i mesures específiques per a l’abordatge de les violències contra les dones, entre d’altres, es pretén planificar, desenvolupar i, posteriorment, avaluar la política que el Consell Comarcal ha de desenvolupar en el període 2017-2020 per tal de caminar cap a una societat més igualitària.

El plenari també va aprovar les bases reguladores de la convocatòria de proves selectives per ampliar la borsa de treball de treballador familiar i les de l'atorgament d'ajuts per a situacions d'urgència social. 

Per últim, la corporació comarcal també va aprovar sol·licitar dos subvencions al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) destinades a finançar programes de reinserció laboral a la comarca. Un dels programes és 'Ocupa't del teu futur', l'objectiu del qual és incorporar al món laboral entre 15 i 20 persones joves desocupades  beneficiàries del sistema de Garantia Juvenil amb qualificació superior (Cicle Formatiu de Grau Mitjà, Cicle Formatiu de Grau Superior, diplomatura, llicenciatura, grau o aquelles persones que no hagen pogut acabar els seus estudis per causes alienes a la seua voluntat). El segon programa sol·licitat, denominat Reprèn 45, va adreçat a 25 persones majors de 45 anys en situació d’atur de llarga durada i amb una baixa qualificació professional i/o acadèmica.