El film 'La millor opció' s'estrena a les Terres de l'Ebre

Està rodat a Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta i Tortosa | S'estrena divendres, 20 de gener, a les 20.30 hores als multicinemes d'Amposta | Es comptarà amb la presència del protagonista i el director

Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:12h
Seqüència del film 'La millor opció'.
Seqüència del film 'La millor opció'. | Cedida
El film La millor opció s'estrena a les Terres de l'Ebre divendres, 20 de gener, a les 20.30 hores als multicinemes d'Amposta i es comptarà amb la presència del protagonista, Koto Maelainin, i el director, Oscar Pérez. El llargmetratge està rodat a Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta i Tortosa

La història, basada en fets reals i interpretada pel mateix protagonista, relata la vida de Koto Maelainin, un jove saharaui adoptat per una família de Sant Jaume d'Enveja. La vida del jove transcorre en normalitat, fins que un dia els metges li comuniquen que necessita un trasplantament urgent de ronyó i assenyalen a la mare biològica com a possible donant. 

L'arribada sobtada de la família al Delta de l'Ebre suposa un cop dur per a Koto, que veu com el seu món s'ensorra. Allunyat de les creences i dels costums de seua gent, el jove s'ha d'enfrontar als seus orígens per intentar salvar-se.

Pérez ha explicat que el llargmetratge "mostra indirectament el conflicte internacional amb els camps de refugiats del Sàhara Occidental". Cada estiu, xiquets i xiquetes sahrauis viatgen a Espanya per passar els mesos més calorosos de l'any acollits per famílies autòctones. Així és como Koto va trobar la seua mare adoptiva, relata. 

Sobre el fet de què el film estigue protagonitzat pel mateix protagonista que a la vida real, el director ha explicat que "l'aparició del protagonista veritable en un història tan dramàtica com traumàtica convertix esta pel·lícula en una trobada més enllà de les fronteres del gènere".

El llargmetratge, que ha passat per la Viennale, el Festival de cinema a Viena, també es podrà veure als multicinemes d'Amposta els dies 21, 22 i 25 de gener als passis que s'oferiran a les 18 hores.