Els bous i una agressió a un càmera en un accident posen l'Ebre al Mapa de la Censura als Països Catalans

L'informe ha tancat el 2016 havent recollit un total de 122 denúncies

Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:38h
Captura del Mapa de la Censura als Països Catalans, impulsat per Mèdia.cat.
Captura del Mapa de la Censura als Països Catalans, impulsat per Mèdia.cat. | Mèdia.cat
Mèdia.cat ha impulsat el Mapa de la Censura als Països Catalans, el qual ha tancat el 2016 havent recollit un total de 122 denúncies de censura, pressions, intimidacions o amenaces a la llibertat d'expressió, informació o premsa.

Estes denúncies han estat classificades en set tipologies diferents, les pressions o intimidacions a periodistes per evitar o dificultar que exercisquen la seua feina són les principals. A les Terres de l'Ebre, dos dels tres casos denunciats són sobre la cobertura mediàtica dels actes taurins. El passat mes de maig, dos activistes de l'ONG AnimaNaturalis van ser agredides i les seues càmeres destruïdes per intentar enregistrar un acte de bous a la plaça de Mas de Barberans. Segons l'informe, "quatre persones afeccionades als bous han estat detingudes com a responsables de l'agressió".

"El president de l'associació de penyes taurines s'encara a la informadora fins al punt que esta ha de ser protegida per la policia", afirmen al Mapa de la Censura dels Països Catalans. Este és un altre dels casos denunciats. El 25 de juny, una periodista de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que estava cobrint un correbou va ser insultada i li van retraure que filmés a dos activistes animalistes que havien hagut de marxar de la plaça de Sant Jaume d'Enveja per una gran tensió amb els assistents. 

Ara bé, el cas més recent es va produir fa pocs dies, concretament a finals del passat mes de desembre, a Ulldecona, quan un càmera de CanalTE va ser agredit i li van trencar la càmera mentre cobria l'accident d'un camió a l'autopista AP-7. "L'agressió va venir per part d'un treballador d'Abertis sense cap motiu aparent que la provoqués", conclou l'informe.