L'Ampolla i Deltebre, nous membres de l'Estació Nàutica Costa Daurada

El proper 18 de gener els alcaldes dels dos municipis signaran el conveni d'adhesió en el marc de la fira Fitur

Vista aèria d'una part del port de l'Ampolla.
Vista aèria d'una part del port de l'Ampolla. | Ajuntament de l'Ampolla
M.C.
02 de gener del 2017
Actualitzat el 16 de gener a les 12:11h
L'Ampolla i Deltebre s'han incorporat recentment a l'Estació Nàutica Costa Daurada, un projecte de promoció conjunta del turisme nàutic al golf de Sant Jordi, entorn marítim situat entre el cap de Salou i ara fins al cor del Delta de l'Ebre. Fins ara, l'estació estava formada pels municipis de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vandellòs, l'Hospitalet de l'Infant i també l'Ametlla de Mar, que s'hi va incorporar al gener del 2012, i fa pocs dies que l'assemblea general de l'Estació Nàutica Costa Daurada ha aprovat per unanimitat les dos noves incorporacions ebrenques.

Amb els dos nous membres, només falta que els alcaldes dels dos municipis signen el conveni oficial d'adhesió el proper 18 de gener en el marc de la fira Fitur, esta estació nàutica es convertix en la més extensa de Catalunya.

"És una zona molt influenciada pels vents, on el món de la vela i dels vaixells cada vegada està més present i és una oportunitat que s'ha d'aprofitar", explica la regidora de Turisme i Territori de l'Ajuntament de l'Ampolla, Meritxell Jardí. "S'ha detectat que hi ha un turisme potencial al nord d'Europa que està molt interessat per este sector i és important treballar-hi".

Així, està previst que l'Estació Nàutica Costa Daurada tingue presència este 2017 als salons especialitzats de Düsseldorf (Alemanya), Utrecht (Holanda), el Saló Nàutic de París, i també al de Barcelona i a la fira B-Travel i Mercat d'Escapades, ambdós a la capital catalana.

"Era una part del món turístic que teníem una mica abandonada i és un turisme que a l'Ampolla li feia falta", afegix Jardí. A més, ha comentat que durant les reunions que es van mantenir per analitzar la possible entrada del municipi a n'esta associació es va detectar que també seria una manera d'obrir nous camps d'activitat per a empreses turístiques del municipi, ja que "no només hi tenen cabuda les empreses especialitzades en el turisme nàutic, sinó també totes les del sector turístic en general".

De moment, la visita a les muscleres de la Badia del Fangar és una de les primeres activitats que ja s'està promocionant des de l'estació nàutica. A més, també s'ha presentat un catàleg de submarinisme amb l'oferta dels set municipis integrants.

Jardí ha explicat que s'estan tancant reunions amb els empresaris del municipi per explicar-los les noves possibilitats que tindran al formar part de l'associació mixta publicoprivada formada pels ajuntaments i les empreses turístiques dels set municipis membres.

Paral·lelament, hi ha previst per enguany l'actualització dels catàlegs de ports esportius i vela amb la marca golf de Sant Jordi i el de producte turístic per incloure l'oferta de l'Ampolla i Deltebre. 

Cal recordar que a les Terres de l'Ebre també hi ha una segona Estació Nàutica, la formada únicament pel municipi de La Ràpita.