2017: un any farcit de ponts

Hi ha fins a vuit combinacions tenint en compte els dies festius a nivell nacional

Cicloturistes en mig d'una de les rutes per les Terres de l'Ebre.
Cicloturistes en mig d'una de les rutes per les Terres de l'Ebre. | Cedida
Redacció/Norma Vidal
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:10h
El 2017 serà un any ple de festius i ponts que el fan atractiu de cara a organitzar les vacances. Cap dels dies de festa creen aqüeductes com el que hem tingut este mes de desembre, en què els dies de la Constitució espanyola (6) i de la Immaculada Concepció (8) queien en dimarts i dijous.

Així, el primer festiu que trobem enganxat a un cap de setmana és ben matiner, el 6 de gener, dia de Reis, que provoca tres dies de festa. El següent gran pont no arriba fins Setmana Santa, des de Divendres Sant, 14 d'abril, fins el Dilluns de Pasqua, 17 d'abril. Aquella mateixa setmana, diumenge és Sant Jordi (23 d'abril), dia festiu en què els comerços, d'altra banda, podran obrir portes.

El Dia del Treballador, 1 de maig, també cau en dilluns, creant tres dies seguits de festa. Ja a l'agost, la Mare de Déu, 15 d'agost, cau en dimarts, fet que crea un nou pont al bell mig de les vacances.

Al setembre, la Diada (dia 11) cau en dilluns, i la següent festivitat a nivell nacional ja no serà fins al novembre amb Tots Sants, 1 de novembre, que enguany se celebra en dimecres, fet que el fa difícilment combinable amb cap dels dos caps de setmana que el precedix o seguix.

El mes de desembre és especialment atractiu este proper any. Els dies 6 i 8 cauen en dimecres i divendres, fet que crea, si hi ha opció, un pont de cinc dies per començar a pensar en les festes de Nadal. Ja en plenes festes, Nadal i Sant Esteve cauen en dilluns i dimarts, i així tenim un nou pont de quatre dies. Ja estirant, el dia 1 de gener de 2018 se celebrarà en dilluns.

En total, els festius provoquen fins a vuit combinacions possibles per a construir ponts. Una bona manera d'encarar l'any que estem a punt de començar. 
 

Calendari laboral de 2017 Foto: Generalitat