L'Ajuntament de Tortosa completa la il·luminació nocturna de les muralles del castell de la Suda

Des d'este passat cap de setmana, 21 projectors il·luminen el conjunt patrimonial que acull el Parador de turisme

El nou enllumenat del castell, junt al de la Catedral i palau episcopal, ofereixen una nova imatge de la façana fluvial de Tortosa a la nit.
El nou enllumenat del castell, junt al de la Catedral i palau episcopal, ofereixen una nova imatge de la façana fluvial de Tortosa a la nit. | Cedida
Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:58h
Després de la Catedral i el palau episcopal, les muralles del castell de la Suda s'afegeixen a la nova imatge de Tortosa a la nit, amb la instal·lació, per part de l'Ajuntament, de tot el perímetre de la fortificació.

Des d'este passat cap de setmana, 21 projectors il·luminen el conjunt patrimonial que acull el Parador de turisme i que contribueixen a millorar la imatge nocturna de la façana fluvial de la ciutat. Els llums, de tecnologia led i de 3.150 vats de potència substitueixen els anteriors, que tenien un major consum energètic i havien deixat de funcionar fa temps en haver estat objecte d'actes vandàlics. L'actuació s'ha fet amb fons propis i ha tingut un cost aproximat de 35.000 euros, que inclou els projectors, l'obra civil, el canvi de tecnologia i cablejat. 

Esta actuació s'afegeix a les que l'Ajuntament ja va fer al conjunt catedralici i episcopal i a les que ha fet recentment a l'interior del centre històric, amb la renovació de l'enllumenat -per guanyar en intensitat i eficiència- en diversos carrers com Taules Velles, Rosa, Costa Capellans i Castell, que continuaran en altres de tot este àmbit.
 

Vista nocturna de la ciutat de Tortosa des de Ferreries. Foto: Cedida