Els joves de la Ribera d'Ebre ja tenen una Oficina Comarcal on dirigir les seues consultes i demandes

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va presidir la inauguració | Amb l'obertura d'esta oficina, el Govern completa el desplegament de la XNEJ a les Terres de l'Ebre

Moment de la inauguració de l'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre.
Moment de la inauguració de l'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre. | Consell Comarcal Ribera d'Ebre
Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat el 14 de desembre a les 18:14h
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va inaugurar este dilluns l'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre, situada a Móra d'Ebre. El nou equipament està ubicat als baixos del Consell Comarcal, on anteriorment hi havia la sala de plens, a la plaça de Sant Roc, i incorpora el Punt Jove de la Ribera d'Ebre, el servei comarcal de Joventut i la impulsora del programa Garantia Juvenil.

La nova Oficina Jove actuarà sota el paraigües de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ), amb la qual compartirà informació i catàleg de serveis, amb l'objectiu d'oferir millor assessorament i convertir-se en un punt de referència pels 3.194 joves de 16 a 29 anys de la comarca. En este sentit, l'Oficina Jove establirà un treball de col·laboració amb tots els ajuntaments de la comarca per arribar al màxim nombre possible de joves.

A l'acte d'inauguració també hi van assistir la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol; la directora general i la delegada territorial de Joventut, Marta Vilalta i Norma Pujol; alcaldes, consellers i regidors de tots els pobles, segons ha informat el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Durant la visita, la consellera Dolors Bassa va destacar la voluntat del Govern per convertir les Oficines Joves territorials en centres de referència pel jovent i els va animar a utilitzar-ne els serveis i els recursos disponibles. "El gran objectiu d'aquests equipaments és que esdevinguin veritables portes obertes a les oportunitats de futur dels joves i, per això cal animar el jovent a utilitzar tots els serveis que incorporen i aprofitar el potencial d'aquest recurs", va declarar la consellera.
 
Es dóna cobertura a 37 de les 42 comarques catalanes
Així mateix, Bassa va anunciar que, amb l'obertura d'esta oficina, el Govern completa el desplegament de la XNEJ a les Terres de l'Ebre, on ja hi ha en funcionament tres altres Oficines Joves a les capitals del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. A la vegada, amb la nova Oficina Jove ja es dóna cobertura a 37 de les 42 comarques catalanes, avançant així en el desplegament territorial arreu de Catalunya.
 
L'Oficina Jove de la Ribera d’Ebre oferix assessorament personalitzat i especialitzat sobre orientació acadèmica -tramitació de beques, acreditació de competències professionals o itineraris formatius-, laboral -inclòs el programa Garantia Juvenil-, cerca d'habitatge, temes de salut i drogodependències, diversitat sexual i informació sobre activitats d'educació en el lleure i associacionisme -com ara camps de treball, colònies, instal·lacions juvenils o voluntariat-.

A la Ribera d'Ebre, els Serveis d'Informació Juvenil del Consell Comarcal han atès enguany un total de 344 joves, que han fet 456 consultes, majoritàriament sobre educació i formació -50% de les consultes-, seguides per les de temàtiques de lleure -23%-, treball -18%-, i habitatge. La resta de consultes han estat en l'àmbit de la salut i esports, cohesió social o turisme. Pel que fa a les Oficines Joves existents a les Terres de l'Ebre, 4.255 joves hi han fet 7.053 consultes en el que va d'any, segons les dades registrades.
 
Visita a la Ribera d’Ebre
A banda de la inauguració de la nova Oficina Jove, Bassa també va visitar este dilluns Flix on va aprofitar per reunir-se amb el comitè d'empresa d'Ercros.
 
Posteriorment es va desplaçar a Riba-roja d'Ebre on va visitar les instal·lacions de la Zona Líquida, un espai de treball compartit, formació i incubadora d'iniciatives innovadores que ha impulsat l'Ajuntament. Abans d'inaugurar l'Oficina Jove, la consellera també va estar a Móra la Nova on va visitar l'empresa Team Creative Group, dedicada al disseny i muntatge d'actes i estands.