La marató de sang de la Ràpita aconseguix 433 donacions

Hi van haver 95 nous donants i es van presentar un total de 492 persones

Col·laboradors de la Marató de donació de sang de La Ràpita.
Col·laboradors de la Marató de donació de sang de La Ràpita. | Cedida
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat el 12 de desembre a les 0:08h
La Marató de donació de sang de La Ràpita, que va tenir lloc el passat dissabte 3 de desembre, va aconseguir una molt bona resposta ciutadana, segons ha explicat l'organització de la iniciativa. Prop de 500 persones van respondre a la crida del Banc de Sang i Teixits, que va organitzar la cinquena edició d'esta proposta solidària al pavelló firal del municipi. Enguany es van presentar per donar sang un total de 492 persones, de les quals van poder acabar donant-ne 433. A més, es van aconseguir 95 nous donants.

Tot i que no es va superar la xifra de donants aconseguida l'any passat, amb més de 500, es va tornar a sobrepassar la mitjana de Catalunya en relació a les maratons que s'organitzen arreu del país.

La Marató s'ha celebrat a les portes d'una de les temporades de l'any en què disminuixen les reserves de sang als hospitals, coincidint amb les festes nadalenques. Amb tot, la necessitat de sang és constant i a Catalunya cada dia es necessiten tres donacions per poder atendre els malalts que en necessiten, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requerixen transfusions.