Agricultura retirarà les canonades de fibrociment procedents de les obres de regadiu d'El Pinell de Brai

Este material actualment està prohibit, i el departament destinarà 195.000 euros a l'actuació, segons ha anunciat la consellera durant la seua visita a la Terra Alta

Actualment l'ús de canonades de fibrociment està prohibit.
Actualment l'ús de canonades de fibrociment està prohibit. | Cedida
Redacció
03 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:30h
El departament d’Agricultura destinarà 195.000€ a la retirada, este mes de desembre, d’unes canonades malmeses procedents de les obres de regadiu que es van fer al Pinell de Brai i que, després de molts anys, seran traslladades a un abocador autoritzat. Així ho ha anunciat avui la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, durant la visita que ha realitzat a la comarca de la Terra Alta.

El reg d’El Pinell de Brai es van iniciar l’any 1993 i es va executar en dos fases. La segona fase es va finalitzar l’any 1997. Des de l’inici de la posada en servei es van detectar un seguit de mancances a la xarxa, per la qual cosa, s'han realitzat una sèrie d'actuacions posteriors entre els anys 2003 i 2006.

Com a conseqüència d’estes actuacions es van substituir unes canonades de fibrociment per unes de fosa. Les canonades de fibrociment es van depositar en una zona per si podien ser utilitzades en un futur. "Actualment, però, el fibrociment està prohibit, per la qual cosa el DARP precedix a retirar-les i portar-les a un abocador autoritzat", explica el departament en una nota de premsa.

La consellera ha manifestat que “amb esta actuació, el departament d’Agricultura dóna resposta a una reivindicació històrica del municipi”.
 
Visita a la Terra Alta
En la visita a la comarca de la Terra Alta, la consellera Serret també ha estat al celler cooperatiu modernista d’El Pinell de Brai, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, que l’any que ve farà cent anys.

També ha estat a La Fatarella, on ha inaugurat la 18a edició de la Festa de l’Oli i Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals, “aparador que promociona una producció local, arrelada al territori, que genera riquesa i fomenta el desenvolupament rural”, ha destacat la consellera.