Deltebre tindrà un nou centre de creació de les Arts Escèniques de la mà del coreògraf Roberto Olivan

El futur Centre de Creació serà la seu de la companyia Roberto Olivan Performing Arts (R.O.P.A.) | S'ubicarà a una antiga nau del municipi, cedida per l'Ajutament, que s'haurà d'habilitar

Signatura de l'acord entre Roberto Olivan i l'Ajuntament de Deltebre.
Signatura de l'acord entre Roberto Olivan i l'Ajuntament de Deltebre. | Cedida
Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:22h
El director artístic, ballarí i coreògraf ebrenc Roberto Olivan ha impulsat la creació a Deltebre d'un nou espai de creació i desenvolupament artístic al voltant de les Arts Escèniques per "convertir el municipi i les Terres de l'Ebre en un centre neuràlgic de creació durant tot l'any". Per poder impulsar este espai, l'Ajuntament de Deltebre ha acordat cedir una antiga nau del municipi.

El futur Centre de Creació serà la seu de la companyia Roberto Olivan Performing Arts (R.O.P.A.), dirigida pel mateix Olivan, qui durant els pròxims mesos començarà una ambiciosa creació, juntament amb artistes internacionals, que es gestarà des de Deltebre, segons ha informat el consistori en una nota de premsa.

A partir d'ara i durant les següents setmanes, es portarà a terme el procés d'habilitació de tot el local, tenint en compte que actualment no està en condicions de ser ocupat. Serà la mateixa companyia qui assumirà el 100% del cost de la remodelació.

Roberto Olivan Performing Arts (R.O.P.A.)
La companyia R.O.P.A. compta amb 15 anys de trajectòria. Els seus espectacles s'han representat arreu del món i, actualment, es troben en gira. El director artístic, Roberto Olivan, s'ha convertit en un dels professors de dansa de referència a tot el món, donant classes i actuant a una cinquantena de països.

La companyia d'Olivan és també la creadora del Festival Deltebre Dansa, reconegut i prestigiós festival internacional de dansa i circ contemporanis, que l'any que ve celebrarà la seua 13a edició, del 10 al 23 de juliol a Deltebre.