Restablerta la circulació de trens entre Mont-roig i Vandellòs

Un llamp hauria afectat la catenària i s'ha interromput la circulació més de quatre hores | Els usuaris es queixen de la manca d'informació que reben en estos casos

Alguns passatgers baixant del tren de la línia R-16, amb destí a Tortosa, a Cambrils per ser traslladats per carretera fins a l'Hospitalet de l'Infant.
Alguns passatgers baixant del tren de la línia R-16, amb destí a Tortosa, a Cambrils per ser traslladats per carretera fins a l'Hospitalet de l'Infant. | ACN
Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat el 24 de novembre a la 13:48h
AMPLIACIÓ 18.40 hores | Restablerta la circulació amb la recuperació progressiva dels horaris

La circulació ferroviària entre Tarragona i Castelló s'ha restablert cap a les 18 hores. Un llamp que ha caigut sobre la catenària entre les estacions de Vandellòs i Mont-Roig ha afectat la circulació durant més de quatre hores, i ha provocat que s'hage hagut d'establir un pla de transport alternatiu per carretera entre l'Ametlla de Mar i Cambrils per als usuaris dels trens afectats.

Queixes dels usuaris 
Els usuaris de l'R-16 afectats este dimecres a la tarda pel tall de la circulació de trens han lamentat la manca d'informació de Renfe sobre els motius de la incidència. Alguns passatgers destaquen que només els han dit que haurien de baixar del tren per agafar un autobús fins a Cambrils o fins a l'Hospitalet de l'Infant -en funció del trajecte- però que ningú els ha informat sobre el què passava.

Mari Carmen, que venia de Tortosa, ha lamentat esta manca d'informació. "És una irregularitat i ens dóna inseguretat. M'agradaria dir que sí que m'han informat però no ha estat així", ha manifestat. També és el cas de la Laura Salcedo, passatgera afectada en un dels primers trens que s'ha quedat aturat i que després del caos inicial ha decidit esperar a l'Ametlla de Mar que passés un segon tren. "Primer ens deien que venien autobusos, després que no", ha lamentat.

En sentit contrari, Juanjo, veí d'Amposta i que venia amb un tren que havia sortit de Barcelona, també s'ha mostrat molest per no saber quina incidència havia passat perquè a Cambrils els fessen baixar del tren i anar en autobús fins a l'Hospitalet de l'Infant. "No sabem res, ni si ha estat un llamp o què, és una vergonya", ha afegit.

INFORMACIÓ | Interrompuda la circulació de trens entre Mont-roig i Vandellòs per la caiguda d'un llamp

Un llamp ha caigut sobre la catenària entre les estacions de Vandellòs i Mont-Roig del Camp i això provoca que la circulació ferroviària s'haja vist interrompuda. Segons fonts d'Adif, l'incident s'hauria produït cap a les 13.45 hores, i els tècnics estan treballant per solucionar-ho, tot i que encara no hi ha una previsió de quan es podrà restablir la circulació.

Per tant, estan afectats els trens de la línia R-16 que van en ambdós sentits i també els Euromeds, així com tota la resta de combois que circulen per este tram. D'altra banda, s'ha establert un pla de transport alternatiu per carretera entre l'Ametlla de Mar i Cambrils per als usuaris dels trens afectats.