El veïns de Tortosa exigixen la reobertura al trànsit del pont de l'Estat

La Federació d'Associacions de Veïns alerta que sortiran al carrer al febrer si no es presenta el Pla de mobilitat de l'hospital de Tortosa

Els veïns volen que es pose fi a la paràlisi que afecta als treballs al pont
Els veïns volen que es pose fi a la paràlisi que afecta als treballs al pont | S.B.
ACN
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 23 de novembre a les 12:14h
La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ha reclamat al consistori que pose punt i final a la situació de paràlisi de les obres del pont de l'Estat i que es "reobra al trànsit" el pont mentre no es resolen les discrepàncies entre l'Ajuntament i la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que té la reforma adjudicada. Els veïns demanen que el consistori actue amb contundència, si cal, emprenent accions judicials contra la constructora. Per altra banda, els veïns han avisat que, si al mes de gener no s'ha presentat el Pla de mobilitat de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, es mobilitzaran juntament amb els treballadors del centre hospitalari. La federació també ha alertat que els terrenys on la Generalitat preveia construir el futur hospital de les Terres de l'Ebre han estat posats a la venda per una immobiliària vinculada al Banc de Santander.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, després de reunir-se amb l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, ha demanat que mentre no es reprenen les obres, es reobra la circulació al pont de l'Estat. "Creiem que cal emprendre accions judicials quan les obres perjudiquen a tot un territori. Esta arteria perjudica la mobilitat de tota la gent que va Tortosa", ha recordat Baubí. La federació veïnal reclama "contundència" al consistori contra l'empresa que està bloquejant el desenvolupament dels treballs i també que s'assumisquen responsabilitats polítiques per esta situació. "L'alcalde té el nostre suport però estem fent riure amb les obres del pont", ha dit Baubí. 

Ultimàtum per conèixer el Pla de mobilitat
Després de reclamar-lo durant gairebé dos anys, la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa ha avisat que els veïns i els treballadors – de la mà del sindicat Catac/CTS- sortiran al carrer si no es presenta, a principi de l'any vinent, el Pla de mobilitat de l'hospital de Tortosa, que podria plantejar una inversió de 25 milions d'euros per millorar el centre i "adequar-lo al segle XXI". "Si no es complix el calendari, ens mobilitzarem perquè creiem que toca, després de 40 anys, una millora a tot l'hospital, renunciant al nou hospital que s'ha de fer al barri de Ferreries perquè resulta que els terrenys són del Banc de Santander", ha explicat el president de la federació veïnal de Tortosa. 

De fet, al costat del cartell trencat de la Generalitat, on s'anuncia que l'espai acollirà el futur hospital de les Terres de l'Ebre, ha aparegut un cartell anunciant la venda dels terrenys de la immobiliària Altamira, vinculada al Banc de Santander. Baubí ha qüestionat si en tots estos anys s'ha estat venent fum respecte a este nou equipament sanitari per al territori.