El Consell Comarcal del Baix Ebre invertix 80.000 euros en la Via Verda en els darrers dos anys

Els treballs de manteniment els realitzen persones contractades a través de plans d'ocupació

Visita als treballs de manteniment a la Via Verda del Baix Ebre.
Visita als treballs de manteniment a la Via Verda del Baix Ebre. | Cedida
Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:54h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha destinat 80.000 euros durant el període 2015-16 a inversions i despeses de manteniment de la Via Verda amb l'objectiu de tenir en un estat òptim la conservació d'un dels actius turístics i de lleure més destacats de la comarca, segons ha informat l'organisme en una nota de premsa.

Els treballs de manteniment els realitzen persones contractades a través de plans d'ocupació sota les directrius dels tècnics de l'ens comarcal i consistixen, principalment, en reparar baranes malmeses, fer el manteniment dels túnels, segar herbes dels vorals, reparar els ferms de la calçada i fer una neteja general de la via. Entre les inversions fetes enguany destaquen la col·locació de nous bancs i taules a les àrees d'esbarjo de les antigues estacions d'Aldover, Xerta i Benifallet i la reposició de senyalitzacions.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, acompanyat pel vicepresident Enric Roig i el conseller comarcal José Emilio Bertomeu, han comprovat in situ estos treballs de manteniment que desenvolupen actualment els cinc treballadors del pla d'ocupació Baix Ebre 2016, impulsat per la Diputació de Tarragona. Estos treballadors també se n'encarreguen de netejar el Camí Natural de l'Ebre GR-99 i el GR-92 al seu pas pel Baix Ebre. Daniel Andreu ha destacat "la importància dels treballs de manteniment de la Via Verda, especialment per garantir la seguretat de tots els usuaris".

La Via Verda del Baix Ebre no només en caps de setmana sinó que també a diari registra una gran afluència de públic, principalment usuaris que utilitzen este equipament per a la pràctica esportiva, ja sigue per fer bicicleta, córrer o anar a peu. La incorporació a esta via de l'antic pont del ferrocarril sobre el riu Ebre a Tortosa ha contribuït a augmentar el número d'usuaris que accedixen directament des del centre de la ciutat.