CCOO convoca als més de 1.000 interins ebrencs a reclamar els seus drets en la contractació

Esta situació afecta a tots els treballadors temporals de la Funció Pública | La xerrada informativa serà dimarts, 15 de novembre, a Tortosa

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:06h
Cartell de les xerrades informatives organitzades per CCOO.
Cartell de les xerrades informatives organitzades per CCOO. | Cedida
CCOO emplaça als més de 1.000 interins que treballen a les Terres de l'Ebre a la possibilitat de poder reclamar els seus drets a partir d'una sentència del Tribunal de Justícia Europea (TJUE), per l'abús de la contractació i les indemnitzacions en els contractes temporals.

Segons ha informat el sindicat en una nota de premsa, esta situació afecta a tots els treballadors temporals que estan treballant o han treballat a la Funció Pública; es a dir, a totes les persones que treballen a l'Administració Pública; Generalitat, Administració Estatal, Ajuntaments, Consells Comarcals...

Tot va començar arran de la denúncia d'una treballadora administrativa de l'exèrcit de l'aire, que va ser acomiadada després de 8 anys de treball temporal. Esta sentència va ser reclamada per l'afectada i per CCOO fins a arribar al Tribunal Superior de Justícia de Madrid; este va fer una pregunta al TJUE, el qual va aplicar una normativa europea, pactada per la Confederació Europea de Sindicat (CES) i les patronals europees, que van crear una directiva europea -Directiva 1999/70 CEE- que establix uns criteris comuns a tota la UE.

Amb esta directiva el TJUE va dictaminar a favor de la treballadora adient que tenia els mateixos drets que els treballadors d'una empresa privada en el moment de finalitzar els seus contractes laborals, i denunciava el frau de l'abús de contractació laboral a l'hora de mantenir les contractacions a interins sense la convocatòria d'oposicions o sense una estabilitat laboral.

Esta sentència va ser aplicada a la demandant, i posteriorment han començat a haver
sentències a altres Tribunals Superiors de Justícia, com Galícia, Madrid, Andalusia o
Euskadi. Per esta raó, i amb la voluntat d'informar i assessorar als treballadors interins,
CCOO ha programat una sèrie d'assemblees informatives, que a les Terres de l'Ebre tindrà lloc a Tortosa, el proper dimarts, 15 de novembre, a les 19.30h., al carrer de la Ciutadella, 13, 2n.