Abertis veu com «una bona opció» desviar els camions de l'N-340 per l'AP-7

El president de l'adjudicatària de la via veu amb bons ulls esta mesura però no la considera la definitiva

Un camió cisterna accidentat a l'N-340, este agost.
Un camió cisterna accidentat a l'N-340, este agost. | Cedida
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:35h
El president d'Abertis, Salvador Alemany, considera que el fet de desviar els camions de l'N-340 a l'AP-7 a l'altura de Tarragona és una bona opció però ha de ser la definitiva. El directiu de la concessionària de l'AP-7, ha afirmat este matí que fa temps que hi ha un diàleg a tres bandes entre el Ministeri de Foment, la Generalitat i Abertis per buscar una solució.

Alemany ha destacat que sempre s'ha analitzat un sistema com el que s'ha portat a terme a Girona amb l'objectiu de desviar els camions de l'N-340 a l'AP-7 i això s'hauria de fer de manera que es regulés la utilització de la carretera amb l'objectiu d'afavorir el cost pels camions. Ara bé, el president d'Abertis ha afirmat que no entén els problemes que van sorgint a mesura que avança el temps per implantar el mètode que s'utilitza a Girona i aposta per una entesa entre totes les parts.

D'altra banda, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat este dijous que la Generalitat pot prohibir el pas de camions i vehicles pesats per l'N-340 perquè té competències per a això, tot i que preferix prendre una decisió fruit del "consens".