El primer temporal de la tardor deixa més de 70 litres al Montsià

Els ruixats poden tornar de forma dispersa i moderada este dijous a la tarda

El litoral del Montsià ha estat la zona on més a plogut a les Terres de l'Ebre.
El litoral del Montsià ha estat la zona on més a plogut a les Terres de l'Ebre. | Sofia Cabanes
Redacció
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:15h
El primer temporal important de la tardor ha deixat precipitacions remarcables al seu pas per les Terres de l’Ebre, especialment a la zona del Delta.

Durant este dimecres 12 d’octubre es van arribar a acumular a l’Estació Metereològica d’Amposta fins a de 71 l/m2, mentre que a la dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita, es van registrar fins a 68,4 l/m2. També destaquem els 37 l/m2 de l’Illa de Buda (Sant Jaume d’Enveja), els 35,5 l/m2 de l’Aldea, els 34 l/m2 al Perelló, 27’2 l/m2 a Alcanar i els 19,7 l/m2 de l’Ametlla de Mar. En canvi, a l’interior del territori les precipitacions registrades són especialment minses. Al Parc Natural dels Ports, per exemple, no es van arribar ni als 6 l/m2.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en ALERTA el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) per les inundacions i incidències per les pluges. Després d’una treva durant la nit, es preveu una reactivació de les pluges aquesta tarda. Protecció Civil de la Generalitat demana extremar la prudència i fer cas de les indicacions de les autoritats així com evitar accedir a zones que estiguin tancades.
El cel estarà molt ennuvolat en general, amb estones de cel cobert. A partir d’esta tarda seran probables els ruixats dispersos a qualsevol punt del país, amb intensitat feble o moderada.

S'acumularan quantitats minses o poc abundants, i localment abundants a l'extrem nord-est. Les acumulacions podran ser localment extremadament abundants en tot l'episodi (més de 100 mm en 24 hores) al quadrant nord-est.

La temperatura màxima serà lleugerament més alta, 0oscil·larà entre entre els 19 i 24 ºC al terç sud.