Costes retirarà també la línia elèctrica de les antigues Salines de Sant Antoni

El projecte també inclou un observatori paisatgístic

Redacció
12 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:12h
Antigues salines de Sant Antoni.
Antigues salines de Sant Antoni. | Deltabirding Festival
El Servei Provincial de Costes a Tarragona del Ministeri de Medi Ambient està duent a terme esta setmana el soterrament i eliminació de les línies elèctriques que subministraven a les antigues salines de Sant Antoni.  Esta acció es porta a terme en l’entorn de l’Alfacada i la Tancada, al terme d’Amposta, i significa la continuació de les tasques per la retirada de la línia elèctrica del Trabucador que estan en execució.
 
Els treballs que ara s’anuncien han estat adjudicats a la UTE  Servidel S.L.U, Eléctrica del Cadí, S.L. per 324.708 euros.  En total són nou mesos d’execució que respectaran les èpoques  de nidificació. S’aturaran al març i es reprendran a l’agost de 2017.  En estos moments s’està tramitant la sol·licitud d’una pròrroga a la Unió Europea.
 
Durant les obres, s’eliminaran dos línies elèctriques  aèries que creuen les antigues salines de Sant Antoni. Estes línies,  encara funcionals en la major part del seu recorregut, es soterraran paral·leles a la carretera de Baladres i després a la carretera de Les Salines del Poblenou del Delta. Els tècnics del ministeri han mantingut reunions amb el  titular de la línia, Endesa,  per tal de definir correctament les obres. 
 
A l’àmbit de les Salines de Sant Antoni, a l’extrem sud de la llacuna de la Tancada, es construirà un observatori  paisatgístic i es configurarà una petita zona per a l’estacionament de vehicles. Estes actuacions es localitzen al  marge nord de la carretera de Les Salines de Poblenou del Delta.