Un documental interactiu sobre l'illa de Buda enceta la 6a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a Amposta

El tret de sortida es donarà el divendres 14 d’octubre a les 20 h

El tema monogràfic escollit enguany a Amposta és l'illa de Buda
El tema monogràfic escollit enguany a Amposta és l'illa de Buda | Filmsnòmades
Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:10h
El Museu de les Terres de l’Ebre participarà, per quart any consecutiu, en la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, un certamen que es du a terme en diverses poblacions catalanes i que posa a l’abast del públic documentals del passat i present que, d’una manera o una altra, són testimonis de la forma de vida del territori.

El tema monogràfic escollit per a l’edició d’enguany a Amposta és l’illa de Buda, situada a l’extrem oriental del delta de l’Ebre, dins del terme municipal de Sant Jaume d’Enveja. El tret de sortida es donarà el divendres 14 d’octubre a les 20 h amb la presentació del documental interactiu Buda, l’illa del Delta, produït per Filmsnòmades.

Este projecte, fruit del treball de més de quatre anys i que ara es presenta per primera vegada, permet un doble nivell de navegació al lloc web on es trobarà integrat: un primer en què es podrà investigar amb registre d’usuari, i un segon on es podrà explorar el contingut allotjat sense necessitat de registre. Els visitants podran acostar-se i visitar l’illa Buda, tot escollint un dels quatre perfils possibles que ens proposa: ornitòleg, cineasta, fotògraf i escriptor; a partir d’aquí, cada usuari, amb diferents mirades, construïx la seua pròpia experiència, descobrint fins a una dotzena dels elements emblemàtics de l’illa com el far, la masia, la capella o l’arrossar.

La Mostra continuarà el dissabte 15 d’octubre amb la projecció, a la mateixa sala d’actes de la seu central del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta), de filmacions procedents dels arxius públics de la Filmoteca de Catalunya, el NO-DO i RTVE i d’altres gravacions privades de la famílies Borés i Sarró, que ens acosten a la seua història recent, fent un repàs per les activitats quotidianes i extraordinàries que s’hi van desenvolupar entre el 1921 i els anys 1970.

Tot i arribar a la 6a edició enguany és la quarta vegada consecutiva que se celebra a Amposta. L’edició d’enguany ha estat organitzada per la direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, el Museu de les Terres de l’Ebre, Filmsnòmades, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja i la Xarxa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI), de la qual el Museu n’és Antena. A més, compta amb col·laboració de la família Borés, la família Sarró, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i de la Filmoteca de Catalunya.