Marc i Júlia o Julia són els noms més posats el 2015 a les Terres de l'Ebre

Pau, Àlex/Álex, Martí i Jordi, les opcions més utilitzades en els xiquets, i Martina, Carla, Noa, Maria/María, entre les xiquetes

Redacció
10 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 21:01h
Noelia, primera catalana del 2015, nascuda a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
Noelia, primera catalana del 2015, nascuda a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. | Anna Mayor

Marc ha estat el nom de nadó més freqüent a les Terres de l'Ebre l'any 2015, segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Els pares ebrencs han posat a 29 de cada 1.000 xiquets nascuts l’any 2015 Marc.


Pel que fa als noms de xiqueta, Júlia o Julia és el nom més usual i també el porten 29 de cada 1.000 xiquetes nascudes l'any passat.

El nom de Marc va seguit, en ordre decreixent de freqüència, pels de Pau, Àlex/Álex, Martí i Jordi. En les xiquetes seguixen a Júlia/Julia els noms de Martina, Carla, Noa i Maria/María. 

Marc és també el nom de xiquet més posat a tots els àmbits territorials, excepte a Ponent (on és Martí) i a l’Alt Pirineu i Aran (on és Jan). Pel que fa a les xiquetes, Martina és el nom més posat només a l’Àmbit Metropolità de Barcelona i al Camp de Tarragona; Júlia/Julia ho és entre les xiquetes nascudes a les comarques gironines, de Ponent i comarques centrals; i Maria/María és el més freqüent al Penedès. 
 

Rànquing de noms per territoris (PDF)

Documents