Més d'una cinquantena de xiquets entrenen a l'escola de futbol FC Barcelona Terres de l'Ebre

Enguany és la segona temporada que l'Ampolla acull estos entrenaments | Les sessions estan destinades tant a jugadors de camp com a porters d'entre 5 i 14 anys

Xiquets durant un entrenament de la nova temporada 2016-2017 de la FCBEscola Terres de l'Ebre al camp de futbol de l'Ampolla.
Xiquets durant un entrenament de la nova temporada 2016-2017 de la FCBEscola Terres de l'Ebre al camp de futbol de l'Ampolla. | Mireia Curto
Redacció
04 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a les 15:40h
L'escola de futbol FCBarcelona Terres de l'Ebre ha tornat a escollir, per segon any consecutiu, el camp de futbol de l'Ampolla per a les sessions d'entrenament de la nova temporada 2016-2017. Esta és una de les quatre escoles que té el club a Catalunya, i una de les 24 que hi ha arreu del món.

Més de 50 xiquets de totes les Terres de l'Ebre i també del nord del País Valencià assisteixen, cada dilluns, de les 18.15 a les 19.45 hores, al camp de futbol de l'Ampolla, als entrenaments de l'escola oficial del FCBarcelona. Les sessions, que ja van engegar motors fa tres setmanes, estan destinades tant a jugadors de camp com a porters d'entre 5 i 14 anys.

Durant la presentació de la nova temporada, l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, s'ha mostrat satisfet de què les instal·lacions del camp de futbol municipal reunisquen les condicions necessàries perquè puguen acollir projectes d'esta magnitud, i ha afirmat que "des de la regidoria d'Esports es treballa constantment perquè l'Ampolla sigue un lloc de referència en el món de l'esport".

L'Ampolla és una de les quatre seus que la FCBEscola té a Catalunya, les altres tres es troben a Lleida, Reus i Granollers. A nivell mundial, el Barça té 24 escoles repartides pels cinc continents, i de les quals formen part més de 30.000 xiquets i xiquetes, segons el director de la FCBEscola, Pau López.

Treball de proximitat
La temporada 2016-2017 consta de 33 sessions de 90 minuts cada una, que s'impartixen des de setembre fins al juny. El coordinador de l'Escola a Catalunya, Xavier Miquel, ha explicat

Xavier Miquel, Pau López, Francesc Arasa, i Ferran Simó, durant la presentació de la temporada 2016-2017 de la FCBEscola Terres de l'Ebre, a l'Ampolla. Foto: Ajuntament de l'Ampolla

que durant les sessions "no només es millora la tècnica per a jugar a futbol, sinó que s'imparteixen valors i s'educa d'una manera més lúdica que competitiva".

L'equip tècnic treballa amb grups reduïts, ha afegit Xavier Miquel, normalment per a cada 12 jugadors de camp hi ha un tècnic, i en el cas dels porters en tenen un per a cada sis. "És la millor manera per treballar des de la proximitat i crear una atmosfera de confiança entre els entrenadors i els nens", ha comentat.

El coordinador de la FCBEscola a Catalunya ha explicat que a més és una manera perquè els xiquets i xiquetes "puguin estar més actius i immersos durant els entrenaments", i al mateix temps els entrenadors tinguen "un major impacte sobre l'evolució dels alumnes".

El coordinador esportiu de la FCBEscola Terres de l'Ebre, Ferran Simó, ha explicat que per a valorar la incorporació del xiquet a l'Escola, els alumnes poden fer un entrenament de prova  "per a conèixer el centre i la metodologia de treball que s'apliquen als entrenaments". De moment, hi ha previstes un màxim de 85 places per a l'escola de futbol de les Terres de l'Ebre.