Els associats al PDC voten avui i demà els nous dirigents del partit a l'Ebre

La única candidatura al territori està encapçalada per la regidora jesusenca Mònica Sales, que substituirà Imma Juan

Mònica Sales en una roda de premsa a Tortosa, amb Francesc Mateu.
Mònica Sales en una roda de premsa a Tortosa, amb Francesc Mateu. | Cedida
Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:10h
Final de setmana de renovació de càrrecs al Partit Demòcrata Català, hereu de Convergència. Els associats escullen avui i demà les noves direccions territorials i les corresponents direccions comarcals. A les Terres de l'Ebre, l'única candidatura que s'ha presentat està l'encapçalada per la jesusenca Mònica Sales, que substituirà Imma Juan. La candidatura de Sales està composada per 9 membres més: Núria Blanch (Flix), Sara Gil (Arnes), Joan Juan (l'Ampolla), Francesc Mateu (Deltebre), Sixte Melchor (Móra d'Ebre), Sergi Portolés (Gandesa), Ivan Romeu (Alcanar), Josep Sancho (Poblenou) i Esther Vidal (els Reguers). Les votacions per escollir les noves cares del PDC a les Terres de l'Ebre es poden fer de manera electrònica o bé presencialment als punts de votació ubicats a Tortosa, Deltebre, Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre i Móra la Nova.

El membre de la direcció executiva nacional del PDC, Lluís Soler, ha manifestat que "a partir del dissabte a la tarda el PDC a les Terres de l'Ebre i a les seues respectives comarques comptarà amb nous lideratges que han de permetre donar l'impuls que el partit necessita per tal de vertebrar-se i, al mateix temps, esdevenir un partit més modern i obert a la ciutadania".

Les candidatures

En relació a les quatre comarques, Kilian Franch, de Deltebre, ha presentat la seua candidatura per a la presidència del Baix Ebre juntament amb Alfredo Ferré (Tortosa), Sandra Zaragoza (Camarles) i Eva del Amo (l'Ametlla de Mar). Pel que fa a la comarca del Montsià, ha estat Manolita Cid, d'Amposta, qui finalment s'ha presentat amb la companyia de Teresa Moya (Amposta), Lluís Granero (Sant Carles de La Ràpita), Alicia Accensi (La Galera) i Josep Maria Fumadó (Sant Jaume d'Enveja).

A la comarca de la Terra Alta, l'única candidatura presentada ha estat la d'Antoni Ferré, de la Pobla de Massaluca, seguit de Bautista Segura (Pinell de Brai), José Antonio Isern (Gandesa), Carmen González (Corbera d'Ebre), Esther Valls (Vilalba dels Arcs), i Joaquim Miralles (Arnes).

Pel que fa a la comarca de la Ribera d'Ebre s'han presentat dues candidatures. Una primera encapçalada per Marina Rojals, de la Palma d'Ebre, i amb la participació de Antonio Suárez (Riba-Roja), Maria Rodríguez Grau (Móra d'Ebre) i Hèctor Roger (Flix). Una segona encapçalada per Pau Daniel Serrano de Yzaguirre, d'Ascó, al qual l'acompanyen Natàlia Vivancos (Tivissa), Luís Miguel Zas (Ginestar), Montserrat Pedret (Móra la Nova), Francesc Masip (Torre de l'Espanyol) i Montserrat Pagès (Tivissa).