Les ambulàncies a les Terres de l'Ebre estaran sis dies de vaga el mes vinent

El sindicat Sindi.cat ha convocat la protesta per als propers dies 11, 12, 18, 19, 25 i 26 d'octubre | S'hi sumen UGT, CCOO i la plataforma Salvem les Ambulàncies

Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:02h
Ambulància en ple servei davant les urgències de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
Ambulància en ple servei davant les urgències de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. | Sílvia Berbís
La queixa per l'escassa qualitat del servei d'ambulàncies a les Terres de l'Ebre passa a un nou esglaó. Insistents reivindicacions, manifestacions i ara, vaga. El sindicat Sindi.cat ha convocat vaga d'ambulàncies per als propers dies 11, 12, 18, 19, 25 i 26 d'octubre en protesta per la "indiferència" que mostren l'Administració i el Servei d'Emergències Mèdiques a l'hora d'aplicar les "mesures correctores" en els retards que patixen els usuaris del servei del transport sanitari no urgent. Amb esta protesta, a la que s'han unit UGT, CCOO i la plataforma Salvem les Ambulàncies, es reclama a l'empresa "una atenció de qualitat tal com es va demanar al concurs del transport sanitari que ens va costar a tots els ciutadans 2.000 milions d'euros", segons ha argumentat el portaveu de la Plataforma Salvem les Ambulàncies, Artur Giménez.

Per poder aconseguir que es torne a oferir un servei de qualitat, Giménez ha reclamat que és necessari que retorne a les Terres de l'Ebre l'estructura del centre coordinador, traslladat a Tarragona. Un altre motiu de la vaga és demanar que es respecte el decret que es va aprovar el 2008, segons el qual el transport sanitari s'ha de realitzar en ambulància, "i no es pot pagar als taxis per fer estos serveis tal com s'està fent ara". A més, així també "s'evita una doble facturació", ha apuntat.

Càrrega d'hores del personal
Giménez també ha lamentat que no s'aplique el decret 3/2006, i per tant es produisca un "incompliment de les mesures de prevenció i salut laboral en la neteja de la roba del personal de l'ambulància, els que estan en contacte en tot tipus de patògens i agents infecciosos".

Un altre punt de la protesta és l'actual excés de càrrega d'hores del personal del transport sanitari no urgent, i també la "precarietat laboral en la contractació abusiva i discriminatòria", ha comentat. Per últim, el portaveu ha criticat l'incompliment de les bases concursals del transport sanitari del 2015, "el primer concurs en el que, en teoria, es van destinar més diners de la història", ha recordat.