Empresaris ebrencs dissenyen productes per descobrir les Terres de l'Ebre en bici

S'ha proposat la publicació d'un mapa que incloga itineraris cicloturistes

Cicloturistes en mig d'una de les rutes per les Terres de l'Ebre
Cicloturistes en mig d'una de les rutes per les Terres de l'Ebre | Cedida
Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat el 29 de setembre a les 7:36h
Una vintena de nous productes cicloturístics s'incorporaran a l'oferta turística del Baix Ebre com a resultat dels Seminaris de Creació de Producte Turístic del projecte Baix Ebre Avant, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre. Segons ha informat este organisme en una nota de premsa, es tracta de tot un seguit de "propostes de descoberta que empresaris ebrencs impulsaran aviat" i que permetran conèixer d'una "manera diferent els actius turístics de les Terres de l'Ebre, aprofitant la pràctica del ciclisme en les seues diverses disciplines".

Des del mes de maig, empresaris del sector i tècnics en turisme han estat treballant en iniciatives per fer més visible el potencial cicloturístic de les Terres de l'Ebre, tant per als mercats de proximitat com per als internacionals. En diverses sessions de treball, celebrades al centre d'inspiració turística Ebre Terra, s'han posat damunt la taula les fortaleses i les debilitats actuals de la pràctica i l'oferta cicloturística.

L'organització ha destacat que "tothom ha coincidit que les Terres de l'Ebre tenen un gran potencial per convertir-se en una zona idònia per a la pràctica del cicloturisme, siga quin siga el nivell físic que es dispose". El cicloturisme permet conèixer de prop i amb tranquil·litat la varietat de paisatges ebrencs d'una manera diferent, però és molt necessari donar-li visibilitat. És en este sentit que s'ha proposat la publicació d'un mapa que incloga rutes ciclables i itineraris cicloturistes.

Últim seminari
El 17 d'octubre tindrà lloc a Ebre Terra l'última sessió dels Seminaris de Creació de Producte Turístics en què s'exposaran els resultats de les sessions conjuntes i de les sessions individualitzades, tant pel que fa al cicloturisme com a l'ecoturisme. Les empreses participants presentaran els productes que han dissenyat per descobrir les Terres de l'Ebre, no només centrats en el cicloturisme  sinó que també relacionats amb el senderisme, l'observació de fauna i flora, les activitats amb productors agroalimentaris, entre d'altres. En esta edició que es tanca este mes d'octubre han participat un total de 26 empreses turístiques de les Terres de l'Ebre.