Les noves cares del Partit Demòcrata a les Terres de l’Ebre

T'expliquem qui són els membres de la nova direcció territorial i quines candidatures s'han presentat a cada comarca

1200_1474464408PDC_EBRE_trosset
1200_1474464408PDC_EBRE_trosset
Sofia Cabanes
21 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:16h

Els membres de la direcció del PDC a les Terres de l'Ebre


La candidata a presidir la nova direcció territorial del Partit Demòcrata Català –hereu de Convergència- a les Terres de l’Ebre, Mònica Sales, ha fet públic este dimecres a través del seu compte de Facebook els noms que l’acompanyaran en l’equip que liderarà la renovació del partit al territori. Són 4 dones (comptant la mateixa Sales) i 6 homes. Els presentem:

Mònica Sales: Serà la presidenta del partit a l’Ebre. Va nàixer a Tortosa el 27 d'agost de 1983 i és regidora de l'EMD de Jesús i portaveu de l'equip de govern des del juny de 2015, alhora també és la secretària d'organització de l'assembla local del PDC a Jesús. Doctora en Filologia Catalana (2012), Màster en Estudis Superiors de Llengua i Literatura Catalanes (2008) i Llicenciada en Filologia Catalana (2007), treballa a la URV com a professora associada al campus Terres de l'Ebre i fa recerca en l'àmbit de la literatura oral i el folklore.

Núria Blanch: El passat 9 de juny, va prendre possessió de l’acta de regidora a l’Ajuntament de Flix en substitució de Sergi Fernández. En les passades Eleccions Municipals anava en el tercer lloc de la candidatura de CiU. És comerciant, i des de fa molts anys regenta la Llibreria La Placeta de Flix. Darrerament s'havia integrat en la junta directiva de la Unió de Comerciants de Flix.

Sara Gil: Va néixer a Tortosa fa 31 anys, però viu a Arnes des de sempre. És diplomada en Arquitectura Tècnica per la UPC i postgrau de Coordinador de Seguretat i Salut al CAATEEB. Actualment treballa com a arquitecta tècnica. Ha militat a la JNC i també milita a Convergència. És primera tinent d’Alcalde, regidora d’Urbanisme, Hisenda, Personal, Cultura, Dona i Festes a l’Ajuntament d’Arnes.

Joan Juan (L’Ampolla 1975) és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i especialista en Gestió i Administració Local per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment director territorial d’Interior. Fins al gener de 2016 havia estat director territorial de Justícia i anteriorment cap del Servei Territorial de Joc i Espectacles del Departament d’Interior (206 – 2011) i funcionari del cos superior d’administració general del Departament de la Presidència (2001 – 2006). A més a més, és formador intern de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (2009 – actualitat).

Francesc Mateu: (Barcelona, 1987). Màster en Direcció de Comunicació (2014), Màster en Comunicació Política, Institucional, Corporativa en entorns de crisi i risc (2012) i és Llicenciat en Periodisme (2011). Actualment és assessor de CIU a la Diputació de Tarragona i ha estat Responsable de Difusió Corporativa i Cap de Gabinet del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Sixte Melchor (1966): És regidor d’hisenda, urbanisme i comerç de Móra d’Ebre. També és portaveu del grup de Convergència Democràtica al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Sergi Portolés (1978): Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Gandesa i regidor d’Hisenda, Personal i Promoció Econòmica. En les passades eleccions municipals ocupava el número 2 en la llista encapçalada per Carles Luz.

Ivan Romeu. Cap de llista de CiU a Alcanar des del 2011, actualment regidor a l’oposició. En la passada legislatura va ser president del Consell Esportiu del Montsià i de Montsià Actiu.

Josep Sancho: és de de l’abril passat l’alcalde pedani del Poble Nou del Delta. Sancho ja va ser el representant a Poble Nou durant l'últim mandat de CiU a l'alcaldia de la capital del Montsià. També és conseller nacional per les JNC.

Esther Vidal (Tortosa, 1962): Diplomada en Magisteri, especialitat Matemàtiques i Ciències (UB). Mestra d’educació primària. Ha estat regidora a l’Ajuntament de Tortosa i actualment és alcaldessa de la pedania d’Els Reguers.

A més d’esta única candidatura que s’ha presentat per dirigir el partit a les Terres de l’Ebre, també s'han inscrit diferents equips per conformar les direccions comarcals. Són estos:
 
Baix Ebre: Kilian Franch, de Deltebre, ha presentat la seua candidatura per a la presidència del Baix Ebre. Juntament amb Franch, en aquest projecte també hi participen Alfredo Ferré (Tortosa), Sandra Zaragoza (Camarles) i Eva del Amo (L'Ametlla de Mar).

Montsià: Manolita Cid, d'Amposta, s'ha presentat per tal de dirigir el PDC a la comarca. A la seua candidatura l'acompanyaran Teresa Moya (Amposta), Lluís Granero (Sant Carles de La Ràpita), Alicia Accensi (La Galera) i Josep Maria Fumadó (Sant Jaume d'Enveja).

Terra Alta: L'única candidatura presentada ha estat la d'Antoni Ferré, de la Pobla de Massaluca. A Ferré el segueixen Bautista Segura (Pinell de Brai), José Antonio Isern (Gandesa), Carmen González (Corbera d'Ebre), Esther Valls (Vilalba dels Arcs), i Joaquim Miralles (Arnes).

Ribera d’Ebre: S'han presentat dues candidatures. Una primera encapçalada per Marina Rojals, de la Palma d'Ebre, i amb la participació de Antonio Suárez (Riba-Roja), Maria Rodríguez Grau (Móra d'Ebre) i Hèctor Roger (Flix).

L'altre equip és l'encapçalat per Pau Yzaguirre, d'Ascó, el qual l'acompanyen Natàlia Vivancos (Tivissa), Luís Miguel Zas (Ginestar), Montserrat Pedret (Móra la Nova), Francesc Masip (Torre de l'Espanyol) i Montserrat Pagès (Tivissa).

A partir d'ara les diferents candidatures es podran presentar a les seves corresponents comarques i el proper dia 30 de setembre i 1 d'octubre es faran les votacions, de manera electrònica o presencialment, per escollir les noves cares del PDC a les Terres de l'Ebre.