Una parella de morra rapitenca, tercera al campionat internacional Murramundo

La Ràpita acollirà este certamen internacional en l'edició de l'any que ve, després de Nissa, l'Aragó i Sardenya

El campionat a Sardenya ha comptat amb quatre participants de Morràpita.
El campionat a Sardenya ha comptat amb quatre participants de Morràpita. | Morràpita
S.B.
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:23h
La parella rapitenca formada per Àngel i Catalí ha quedat en tercera posició en el campionat internacional de Morra Murramundo que s’ha celebrat el cap de setmana a la localitat d’Urzulei, a Sardenya. L’associació Morràpita, de fet, hi va estar representada amb esta i una segona parella, formada per Rafa i Tomàs, que en este cas va arribar fins a quarts de final en un campionat que va reunir gairebé 130 competidors de nombrosos països on es conserva este joc tradicional. La propera edició del Murramundo, amb la participació de jugadors arribats d’arreu d’Europa, es durà a terme a La Ràpita.

La tercera posició aconseguida a Sardenya per part de la parella rapitenca confirma el bon nivell que els jugadors del municipi han anat exhibint en els tres anys que porten de Murramundo. Al primer, a Nissa, van quedar en segon lloc, l’any passat a l’Aragó no van aconseguir fer un paper tan destacat però enguany ja han tornat a ocupar els primers llocs de la competició.

La participació rapitenca a Sardenya va servir també per agafar experiència perquè l’any vinent, segons ha confirmat el component de Morràpita Tomàs Ginestra, La Ràpita és la seu escollida per acollir el Campionat Internacional Murramundo. Així, esta trobada internacional de jugadors de morra arriba a les Terres de l’Ebre en una cita que a més de promocionar este joc tradicional, crea vincles arreu dels països on s’ha conservat i es recupera, com és el cas de Catalunya, on resorgix l’afició amb l’impuls de Morràpita.

L’organització d’este europeu de morra, admet Ginestra, comporta un esforç suplementari, però també promoció per al municipi que l’acull, degut a l’interès creixent per la morra i a l’elevat nombre de participant que mou. “Tenim les vistes posades al Murramundo perquè és espectacular jugar contra gent d’altres països i comprovar que allò que cadascú pensàvem que només existia a la seua terra, resulta que es juga a molts indrets de tot el continent europeu, i això crea vincles culturals i també una gran germanor”, assegura.