Més de 280 famílies es beneficien dels ajuts socials de l’Ajuntament de Deltebre

La prestació dels ajuts als tributs socials ha beneficiat a 149 unitats familiars i la tarifa social de l'aigua, a 133

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:14h
Lluís Soler en la presentació de les dades de valoració de la prestació dels ajuts als tributs socials.
Lluís Soler en la presentació de les dades de valoració de la prestació dels ajuts als tributs socials. | Ajuntament de Deltebre
L’equip de govern de l’Ajuntament de Deltebre ha presentat les dades de valoració de la prestació dels ajuts als tributs socials i de l’aplicació de la tarifa social de l’aigua que ha atorgat el consistori per primera vegada i que beneficien a més de 280 famílies en total. 

En relació als ajuts als tributs socials que s’atorguen per ajudar a les persones que no poden fer front als impostos i taxes, esta prestació ha beneficiat a 149 famílies, i ha estat dirigida a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de serveis de Recollida d’Escombraries, l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica, la taxa de Serveis Urbanístics i l’impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

En total, entre les 149 famílies s’han distribuït 34.300 euros que es descomptaran en la segona fracció dels tributs, o bé s’ingressaran directament al compte corrent del beneficiari. Ara bé, "s’han denegat 33 sol·licituds com a conseqüència de superar els barems indicats en la convocatòria, per no ser titulars de cap tribut o per no presentar la informació requerida en temps i forma", explica l'Ajuntament en una nota de premsa.

Tindrà continuïtat
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que "amb esta acció, que tindrà continuïtat durant els propers anys, es complix un dels punts prioritaris del programa electoral: ajudar a les persones que més ho necessiten".

D'altra banda, i en relació a l’aplicació de la tarifa social de l’aigua, 133 unitats famílies s’han vist beneficiades i se'ls hi reduïrà la taxa de l’aigua depenent de la puntuació obtinguda a partir dels diferents informes socials realitzats a partir de les seues condicions econòmiques.

La regidora d’Hisenda, Transparència i Atenció a les Persones, Lluïsa Ventura, ha explicat que "des de l’equip de govern seguirem treballant en la línia d’ajudar a les persones i famílies que més ho necessiten".

De fet, fins al 31 de desembre, ha recordat que seguix oberta la convocatòria de les bases d’Ajuts d’Urgència Social per tal d’ajudar a les persones que hagen d’atendre situacions puntuals d’urgència social i necessitats bàsiques de subsistència. Unes ajudes d’urgència social que, com en el cas de les presentades, també s’atorgaran per primera vegada a la història del consistori deltebrenc.