Tercer dia de curs amb l'escola de Pinell de Brai pràcticament buida

Els pares volen que les mestres substitutes de les professores amb qui hi ha problemes es queden fins a final de curs

El grup de pares que no han dut els seus fills a l'escola concentrats a les portes de l'escola César Martinell del Pinell de Brai.
El grup de pares que no han dut els seus fills a l'escola concentrats a les portes de l'escola César Martinell del Pinell de Brai. | ACN / A. Ferràs
ACN
14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:03h
Els dos intents d'Ensenyament de convèncer als pares de l'escola Cèsar Martinell que acaben amb el bloqueig de l'inici del curs escolar al Pinell de Brai (Terra Alta) no han funcionat. Les famílies no veuen vàlida com a solució que les dues mestres amb les quals estan descontents, per mètodes educatius insuficients, hagen agafat la baixa mèdica.

Descartada per part del Departament l'opció d'apartar-les de la docència, els pares demanen ara garanties que les dues mestres substitutes que han enviat a l'escola es queden fins a final de curs, tant si les mestres titulars es reincorporen com si no ho fan. Este dimecres ha estat el tercer dia en què només una cinquena part de l'alumnat ha anat a classe. La resta de xiquets i xiquetes del Pinell de Brai s'han quedat a casa per decisió dels pares, que han tornat a llegir un breu comunicat a les portes del col·legi reclamant solucions a Ensenyament que els convencen per portar els fills a l'escola.

Les famílies dels alumnes de l'escola César Martinell del Pinell de Brai han entregat este dimecres al matí, per escrit, a la direcció del centre escolar, i amb demanda que també es trasllade la petició al Departament, una reclamació perquè Ensenyament els garantisca que les classes, fins a final de curs, les impartiran les dues mestres substitutes que relleven les dues professores, actualment de baixa mèdica, amb qui estan descontents. Confien que hi haja una resposta d'Ensenyament esta tarda per decidir si mantenen o acaben amb el bloqueig.