Arrimadas afirma a Santa Bàrbara que lamenta que Puigdemont "supere" Mas assistint a l'acte de l'ANC

El grup parlamentari de C's es reunix al municipi del Montsià per preparar el nou curs polític

Inés Arrimadas, presidint la reunió del grup parlamentari de C's en un hotel de Santa Bàrbara
Inés Arrimadas, presidint la reunió del grup parlamentari de C's en un hotel de Santa Bàrbara | ACN
ACN
08 de setembre del 2016
Actualitzat el 09 de setembre a les 18:06h
La líder de Ciutadans (C's) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha valorat este dijous l'anunci fet pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'assistir a l'acte convocat per l'ANC per la Diada a Salt (Gironès). Arrimadas ha lamentat que "ni tan sols el dia de Catalunya, el president de la Generalitat no vulga ser el president de tots", i li ha recordat que ni tan sols el seu antecessor en el càrrec ho va fer. La dirigent de Ciutadans ha assegurat que Puigdemont ha "superat" Artur Mas que "no es va atrevir a anar com a president de la Generalitat al capdavant d'una manifestació que demana un objectiu concret". "És el primer cop que un president de la Generalitat anirà a una manifestació d'este tipus i molts catalans tenim tristesa", ha etzibat des de Santa Bàrbara, on es reunix el grup parlamentari de C's per preparar el nou curs polític.

Inés Arrimadas creu que, amb l'assistència a l'acte de l'ANC, el president Puigdemont només vol estar amb una part dels catalanes. "Ni el president Mas, que va fer el que va fer, es va atrevir com a president de la Generalitat a estar al capdavant d'una manifestació que demana un objectiu concret", ha insistit.

La líder de C's també ha qüestionat l'assistència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha acusat de "nadar i guardar la roba". Per a Arrimadas, Colau no va assistir-hi l'any passat per "un càlcul electoral claríssim" i creu que busca excuses perquè "el cos li demana anar, però sap que una bona part dels seus votants no ho compartixen".

Durant una trobada amb els mitjans de comunicació a les Terres de l'Ebre on durant dos dies es reunix el grup parlamentari de C's, Arrimadas ha recordat que el seu partit organitza un acte popular i obert a tothom a Premià de Mar on no es faran reivindicacions polítiques.

Sobre la polèmica inscripció del Partit Demòcrata Català (PDC), la líder de C's ha assegurat que és un problema intern de Convergència. "Són les mateixes persones amb els mateixos objectius i ara sembla que no se'n surten ni amb el canvi de nom", ha manifestat. Arrimadas creu que potser es resoldria si es posessen d'acord amb els seus socis d'escó, referint-se a Demòcrates de Catalunya.

"Seria una irresponsabilitat moure's per interessos de partit"
Sobre la investidura fallida i les negociacions per aconseguir un govern a l'Estat i evitar unes terceres eleccions, Arrimadas ha assegurat que és una "llàstima" que s'haja arribat a esta situació de bloqueig. "Nosaltres som el partit del i ho hem intentat", ha recordat. Respecte a la possibilitat que hi haja moviments nous després dels comicis al País Basc i Galícia, la líder de C's ha advertit tant al PP com al PSOE, que "seria una irresponsabilitat molt gran moure's per interessos de partits i que els vells partits intentessen canviar de posició després de les eleccions. Crec que qui ho faça no mereix governar", ha etzibat.