VÍDEO | 'Endavant les atxes', la cançó de la Diada amb Joan Rovira, Xeic! i Pepet i Marieta

L'ANC ha presentat la seua cançó oficial per esta Diada on col·laboren tretze coneguts artistes i grups de l'escena musical catalana

Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 8:02h
Joan Rovira, un dels tres artistes ebrencs que participen en la cançó de l'11-S
Joan Rovira, un dels tres artistes ebrencs que participen en la cançó de l'11-S | Youtube


L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat la cançó oficial d'aquesta Diada, Endavant les atxes, on han col·laborat 13 músics i grups catalans, entre els quals hi ha els ebrencs Joan Rovira; Josep Bordes, de Pepet i Marieta, i Aitor Cugat, de Xeic!. Enguany la manifestació de l'11-S tindrà per lema A punt i es distribuirà en cinc ciutats: Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona. Al seu costat, trobem figures de la música catalana com Joan Reig (Els Pets), Titot (Brams) o Natxo Tarrés (Gossos), junt amb altres grups de moda com Els Catarres, Itaca Banda, Buhos, Pastorets Rock, Crossing o Meritxell Gené. 

Manifestacions amb BSO ebrenca
No és el primer cop que els dos grups més en forma del territori posen la seua música al servei de l'ANC per cridar a la participació. Els de Josep Bordes ja hi van participar el 2013 i el 2014 amb els temes de La Via i la Rumba del sí sí. D'altra banda, els de Rasquera van fer cedir el tema Tornarem per fer un videoclip carregat de cameos del món associatiu i cultural.  La cançó Germans de llengua, del cantautor camarlenc Joan Rovira, també ha inspirat un vídeo de l'ANC sobre el 9-N.