El Festival de teatre i circ d'Amposta s'amplia en tres dies i tindrà presència a la prestigiosa Fira Tàrrega

S'han programat set espectacles i una representació shakespiriana a càrrec dels alumnes de l'EtcA

Fragment del cartell del FesticAM
Fragment del cartell del FesticAM | Cedida
Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat el 07 de setembre a les 9:15h
Set companyies de quatre nacionalitats diferents; set espectacles programats en tres dies, i 4.000 tapes que se serviran en la tercera edició del Tasta el mercat de nit. Estes són les credencials de la tercera edició del Festival de teatre i circ d'Amposta, FesticAM, que enguany tindrà lloc entre el 7 i el 9 d'octubre. Aquest dimarts al matí, la regidora d'Ensenyament i Cultura, Inés Martí, i el director de l'Escola de teatre i circ d'Amposta (EtcA), Jordi Príncep, n'han presentant les principals novetats.

Entre elles, destaca l'ampliació a tres dies. "L'any passat va acabar en dissabte tarda i enguany ho ampliem amb espectacles fins diumenge al migdia", assenyala Martí, qui també ha anunciat que el FesticAM forma part, des de juny, de la plataforma Artsdecarrer, que aglutina els principals festivals que tenen una programació fonamentalment d’espectacles de carrer arreu de Catalunya. "Això suposa un reconeixement i un impuls important a un petit festival que espera tenir la resposta favorable del públic per a poder continuar creixent", ha afegit Príncep.

"També amb l'objectiu de continuar creixent i consolidant el Festival de teatre i circ d'Amposta, s'ha iniciat relació amb la cita internacional de més renom i prestigi que tenim al país, que és Fira Tàrrega", ha assenyalat Martí. En este sentit, el 9 de setembre, el FesticAM estarà present a Fira Tàrrega amb una presentació a la zona de professionals del festival. "I Fira Tàrrega estarà present al FesticAM amb l’espectacle Entre Tazas, de la creadora Alina Stockinger, un espectacle produït dins el Màster de creació de Fira Tàrrega, començant així una relació de col·laboració que volem anar consolidant any rere any", ha assenyalat Príncep.

Programació
En esta tercera edició, a més de l'espectacle Entre Tazas, el FesticAM comptarà amb la presència de la Cia. Albadulake, Los Herrerita, Maintomano i Claire Ducreux. La programació es completarà amb un Taller de Circ de l’Escola de teatre i circ d’Amposta i una representació teatral a càrrec d’alumnes, fonamentalment joves, de l’EtcA, que commemorarà el 400 aniversari de la mort de Shakespeare.

També s'ha inclòs, dina a la programació, la inauguració de la Temporada de Xarxa Amposta, que programarà als Farrés Brothers amb el seu últim espectacle Tripula. "Hi haurà espectacles per a totes les edats", ha assegurat el director de l'EtcA.

El divendres 7, després de l'acte inaugural, tindrà lloc el III Tasta el mercat de nit, tindrà lloc també la III Edició del Tasta el Mercat de Nit, una iniciativa de l’Associació de Venedors del Mercat, en conveni amb la Regidoria de Comerç d’Amposta, que oferirà 4000 tastos amb la voluntat de dinamitzar i promocionar el producte de quilòmetre zero i la gastronomia de la Cultura.

El programa de mà, així com la venda d’entrades per als espectacles de pagament, estaran disponibles des de la segona quinzena de setembre i a la web de l’Ajuntament i a la web de l’EtcA també tindran tota la informació pertinent.