Tortosa espera més de 200 participants en la seua Trobada Gegantera de Festes

Serà un dels actes que dóna inici a les Festes de la Cinta 2016

Este és el cartell de la Trobada
Este és el cartell de la Trobada | Cedida
Redacció
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:00h
Un any més, com ja ve sent tradicional, Tortosa acollirà este diumenge 28 d'agost la Trobada Gegantera que se celebra la setmana abans de l'arrencada de les Festes de la Cinta, i el matí després de la celebració de la proclamació de Pubilles i Pubilletes i de la lectura del pregó de les festes majors. Així, la trobada tindrà inici al Parc Municipal a les 10.00 hores del matí amb la plantada dels gegants de les vuit colles geganteres que hi prendran part, amb més de 200 geganters participants.

Les colles que exhibiran els seus gegants i capgrossos seran la 4+1, amb els seus gegantons Et i Aina; la Colla Gegantera d'Amposta, amb els seus gegants Ferran i Isabel (Reis Catòlics); els Nanos Lleteros del barri de Sant Llàtzer; la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, amb els seus gegants Ramon Berenguer IV i Peronella d'Aragó; la Colla Lo Golafre amb els gegantons Ramon Lo Barber i Pepeta la Paisana; la Colla Gegantera de Falset amb els seus gegants Bitxet i Bitxeta i els gegantons Gregori i Plana amb acompanyament dels Gaiters de la Falç; i finalment, la Colla Gegantera de Tortosa, amfitriona de la trobada, amb els seus gegants Rufo i Rubí, Nabil i Zoraida, Bonjhuà i Caxixa, i Cristòfol Despuig i Mariana Curto.

Després de la concentració de colles, la caravana gegantera es posarà en marxa en direcció cap a la plaça de l'Ajuntament creuant l'avinguda de la Generalitat. Un cop davant de l'edifici consistorial, es farà la presentació, rebuda i lliurament de records a les colles participants, amb la tradicional ballada conjunta. Finalment, la comitiva tornarà al Parc Municipal, on tindrà lloc la ballada final que tancarà els actes.