L'Hospital Verge de la Cinta incorpora un programa d'atenció integral als nadons prematurs

Situar el nadó i la seua família en el centre de l’atenció neonatal és l’objectiu del programa NIDCAP impulsat per l’ICS

Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat el 23 d'agost a les 11:41h
Els naixements han disminuit a gairebé totes les comarques.
Els naixements han disminuit a gairebé totes les comarques. | ACN
Des del mes d’abril d'este 2016 el Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha incorporat el Programa d’Assessorament i Cura del Desenvolupament Individualitzat del Nounat (NIDCAP, en les seues sigles en anglès), després d’un període de formació de tots els professionals de la Unitat de Neonatologia.
 
Així mateix, s'ha habilitat un espai per facilitar l’estada dels pares al costat dels fills, establir el contacte pell amb pell i col·laborar activament amb els professionals sanitaris en la cura dels nadons.
 
El programa té en compte totes les necessitats del nadó: curació, protecció de l’estrès i del dolor, i facilita els estímuls positius. Posa en valor la importància de l’alletament matern i prioritza l’atenció a la família per enfortir el vincle amb la criatura.
 
El NIDCAP s’aplica a tots els nounats que ingressen a la Unitat amb l’objectiu final de millorar-ne el pronòstic, especialment en relació amb el desenvolupament per al desenvolupament físic i emocional.